Home Casele de vacanţă fac legea la Regata Imobiliară

Casele de vacanţă fac legea la Regata Imobiliară

7 min read
0
0
376

Imopedia.ro a dat startul Regatei Imobiliare. Cel mai mare eveniment imobiliar organizat vreodată la malul mării aduce în atenţia vizitatorilor 40 de proiecte imobiliare cu mii de oferte, de la garsoniere de 25.000 de euro până la vile exclusiviste de 800.000 de euro.

Şi, pentru că este vară, iar târgul are loc în cea mai importantă staţiune de pe litoralul românesc al Mării Negre, ofertele pentru case de vacanţă au întâietate, proporţia lor ajungând la 80% din totalul proiectelor prezentate de dezvoltatori la Regata Imobiliară.

Iar motivul e simplu: dacă ai bani, acesta este momentul potrivit să cumperi o casă de vacanţă.

„În Constanţa avem două pieţe: piaţa oraşului Constanţa, care este un oraş foarte mare, important şi care are aceleaşi probleme, oportunităţi ca şi piaţa din Bucureşti. Nu este un moment extraordinar, dar se fac tranzacţii imobiliare.

A doua piaţă este cea de second home, a locuinţelor de vacanţă. Am văzut foarte multe dezvoltări aici spre Mamaia, ştiu că şi spre Neptun se construiesc ansambluri. Acum doi ani era o piaţă mai bună, sunt însă convinsă că şi acum se vor găsi destul de multe oportunităţi, am văzut că şi preţurile au coborât”, consideră Ruxandra Cleciu.

„Am un ansamblu de P+10 de apartamente de lux în zona de nord a Constanţei. Preţurile au scăzut cu aproximativ 20%, preţul de cost al construcţiei la fel”, punctează Marius Stamate, administrator Marco Chim.

Cu alte cuvinte, preţul unei case de vacanţă a ajuns undeva la 700-900 de euro/mp. Şi, spun dezvoltatorii, chiar dacă această piaţă abia prinde contur în ţara noastră, casele de vacanţă de lux sunt cele mai căutate. Iar cumpărătorii sunt, în general, persoane care locuiesc destul de departe de mare.

„Majoritatea locuinţelor de vacanţă din zona Constanţa au fost vândute unor oameni care nu sunt de aici şi care şi le-au cumpărat ca să vină în vacanţă la mare să aibă unde sta cu familie, să aibă tot ce-i trebuie”, notează Petrică Munteanu, reprezentant al Primăriei din Constanţa.

Cât despre cei care fac o asemenea achiziţie, o fac de obicei cu banii jos, fără să se împrumute la bancă.

„75% dintre creditele acordate sunt pe prima casă, 20% sunt ipotecare clasice, iar 10% refinanţări”, punctează Costi Ruse, reprezentant Creditzone.

„Noi avem o problemă. La mare nu este un sezon turistic foarte lung, noi nu putem să ne comparăm de exemplu cu Grecia unde poţi să mergi la plajă începând cu luna mai până în luna octombrie”, crede Ruxandra Cleciu.

Regata Imobiliară vine însă în întâmpinarea celor care intenţionează să achiziţioneze o casă de vacanţă pe litoralul Mării Egee. Astfel, la târg puteţi arunca o privire la complexul Trikorfo Beach, care este format din 143 de vile şi este construit în mijlocul unei vechi plantaţii de măslini, în Halkidiki. Vilele au suprafeţe cuprinse între 78-85 mp şi costă 185.000 de euro.

Aşadar, dacă sunteţi în căutarea unei proprietăţi, fie că este sau nu vorba despre o casă de vacanţă, nu trebuie să rataţi Regata Imobiliară. Aveţi toate şansele să găsiţi ceea ce căutaţi la un preţ mai mic decât cel pe care sunteţi dispus să-l plătiţi.

„Sunt foarte multe discounturi şi oportunităţi în piaţă. Acele oportunităţi le găsim atât în zona de lux, cât şi în zona de retail clasică”, arată Răzvan Muntean, Director Imopedia.ro. Chiar dacă vă este imposibil să ajungeţi la mare în acest sfârşit de săptămână, tot puteţi participa la Regata Imobiliară. Intraţi pe www.regataimobiliara.ro şi veţi deveni vizitator virtual al evenimentului care se desfăşoară până pe 8 august în faţa Hotelului Rex din Mamaia.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …