Home Castelul va face parte dintr-un modern complex turistic

Castelul va face parte dintr-un modern complex turistic

3 min read
0
0
275

Sute de turişti din ţară şi din străinătate trec săptămânal pragul Castelul Cantacuzino din Buşteni. Administratorii spun că obiectivul turistic reprezintă în momentul de faţă una din principalele repere de pe Valea Prahovei, datorită istoriei şi frumuseţii lui.

Proprietarii au anunţat că peste doi ani clădirea istorică va deveni şi principalul punct de atracţie al unui complex turistic de lux.
Pe domeniul Cantacuzino se va investi  300 de mii de euro în construirea unui hotel de 5 stele, a unui parc acvatic şi a mai multor piste de schi.
Vizitatorii spun că zona este ideală pentru relaxare şi linişte, iar noile proiectele sunt bine venite pentru că odată cu realizarea lor vor exista mai multe posibilităţi de petrecere a timpului liber în staţiune.
„Pentru mine, vizita la Castelul Cantacuzino, este foarte odihnitoare. Vin din Bucureşti, un oraş aglomerat, stresant, iar aici îmi încarc bateriile. Am auzit şi de planurile de viitor ale proprietarilor şi sunt lăudabile. Valea Prahovei are nevoie de obiective noi şi este excelent că se investeşte în agrement. Am înţeles că peste ceva timp se va putea face şi echitaţie aici, iar ideea este foarte bună”, a spus turistul Claudiu Popa.
Dacă anul trecut, castelul putea fi vizitat numai la sfârşit de săptămână, acum programul a fost prelungit, turiştii putând să admire spectaculoasele încăperi de luni până vineri între orele 10 şi 16.
Preţul unui bilet este 20 de lei, însă copii au parte de reduceri.
Castelul Cantacuzino a fost construit în 1911 de Gheorghe Grigore Cantacuzino şi este înconjurată de cascade, grote şi fântâni.
Se află în topul primelor castele din România din punct de vedere arhitectural, iar dacă în prezent se poate vizita în regim de muzeu, peste 2 ani aici va fi un întreg centru turistic. Adelina ANEI

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …