Home Cei care beau in exces traiesc mai mult decat abstinentii

Cei care beau in exces traiesc mai mult decat abstinentii

2 min read
0
0
248

Vesti bune pentru cei carora le place bautura, deoarece ar putea sa le faca totusi bine, potrivit unui nou studiu, citat de Time.com. Studiul, publicat in revista Alcoholism: Clinical and Experimental Research, a aratat ca persoanele care obisnuiesc sa bea alcool, chiar si cele care beau mult, traiesc mai mult decat cele care se abtin de la bautura.
Consumatorii mai “moderati” de alcool, adica aceia care beau intre unul si trei pahare pe zi, traiesc cel mai mult.
La studiul, care s-a desfasurat timp de 20 de ani, au participat 1.824 oameni cu varste cuprinse intre 55 si 65 de ani. Pe parcusrul celor doua decenii, 69% dintre cei care nu au baut niciodata au murit, fata de 60% dintre cei care obisnuiesc sa bea cantitati importante de alcool si 41% din cei moderati la consumul licorilor.
Descoperirile sunt un pic misterioase, noteaza Newser.com, beneficiile unui consum moderat de alcool fiind bine cunoscute: ajuta inima, circulatia si la socializare. Mai putin clar este cum de cei care beau cantitati serioase de alcool, si care sunt predispusi la ciroza si cancer, reusesc sa traiasca mai mult decat cei care nu beau deloc.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…