Home Cei mai deştepţi 300 de români, la Braşov

Cei mai deştepţi 300 de români, la Braşov

4 min read
1
0
923

Marţi, la Aula Universităţii Transilvania din Braşov s-au deschis lucrările celei de-a VII-a ediţii a Congresului Matematicienilor din România, ce se va desfăşura până în 5 iulie. În cadrul evenimentului, peste 300 de matematicieni români şi străini, profesori la cele mai prestigioase universităţi din străinătate, prezintă în paralel cele mai bune lucrări de specialitate din domeniul matematicii.
Invitaţi de seamă. Potrivit preşedintelui comitetului de organizare, prof.univ.dr. Emil Stoica, această reuniune a matematicienilor reprezintă cea mai importantă manifestare ştiinţifică periodică a matematicii româneşti. La congres vor participa 200 de specialişti din ţară şi 150 din străinătate. Printre profesorii care susţin prezentări se numără Doina Ciorănescu, profesor de matematică în cadrul Universite Pierre et Marie Curie-Paris VI (Franţa), Sergiu Klainerman, profesor în cadrul Princeton University (SUA) şi Camil Muscalu, profesor în cadrul Cornell University (SUA).
Istoria congresului. Primele ediţii ale Congresului matematicienilor români au avut loc la Cluj (1929), Turnu Severin (1932), Bucureşti (1945, 1956 şi 2007) şi Piteşti (în 2003), reuniunea fiind suspendată timp de peste 20 de ani. Organizatorii şi-au propus ca începând cu acest an Congresul matematicienilor români să se realizeze o dată la 4 ani. Congresul este organizat de Universitatea „Transilvania” Braşov, Academia Română (prin instituţiile de specialitate subordonate), Facultatea de Matematică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii Bucureşti şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România, iar partener extern este Societatea Europeană de Ştiinţe Matematice.
Eveniment important. Fiecare matematician va trebui să prezinte o lucrare absolut originală, acesta fiind şi scopul congresului. În cadrul evenimentului se vor desfăşura două mese rotunde având ca temă starea învăţământului din România, precum şi o expoziţie specializată. Decanul Facultăţii de Matematică din cadrul universităţii braşovene, prof. Eugen Păltânea, consideră că, pentru Universitatea Transilvania, acesta este cel mai important eveniment pe care îl găzduieşte. În ultimele două decenii, la nivel mondial, marile bănci şi fonduri de investiţii au angajat matematicieni care să le dezvolte departamentele de trading, investiţii sau research.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. mariana caciuc

    11 octombrie 2011 at 12:19 PM

    buna ziua , imi este foarte greu sa incep , domnu mihai , rugamintea este daca ma puteti ajuta : eu caut de ani buni sa comunic cu sergiu klainerman , o veche cunostinta de familie din copilarie , el a plecat , parintii au murit , ….. intamplator am deschis acum , aici si am aflat ca a fost in romania . rugamintea este : persoane de contact , organizatori , cineva a luat legatura pentru confirmare de participare , poate avrti ceva relatii , stiu direct ar fi la universitatea transilvania , dar asa direct , nu stiu . eu va multumesc anticipat , si mii de scuze pentru indrazneala . va multumesc! mariana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…