Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Cel de-al 50-lea Congres Naţional de Cardiologie la Sinaia

Cel de-al 50-lea Congres Naţional de Cardiologie la Sinaia

3 min read
0
0
468

Cei 1.200 de membri ai Societăţii Române de Cardiologie îşi vor alege noul preşedinte, pentru mandatul 2014 – 2017, în data de 30 septembrie 2011, în cadrul celui de-al 50-lea Congres Naţional de Cardiologie. Evenimentul va avea loc la Sinaia.

Potrivit prof. univ. dr. Eduard Apetrei, şeful Secţiei II de Cardiologie din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare “C. C. Iliescu”, alegerea preşedintelui se va face prin vot secret. Pentru ca votul să fie valid, atunci trebuie să existe majoritate simplă. Mandatul este pe o perioadă de trei ani, iar cel ales nu are dreptul la un al doilea mandat.
„În momentul de faţă se fac propuneri sau autopropuneri, după caz, iar fiecare candidat trebuie să aibă neapărat o activitate recunoscută în cadrul Societăţii. De asemenea, toţi candidaţii trebuie să prezinte în faţa comisiei de evaluare un program pe care îl vor pune în aplicare în cadrul Societăţii şi care are ca scop îmbunătăţirea activităţii şi dezvoltarea acesteia”, a declarat prof. univ. dr. Eduard Apetrei într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Sănatatea TV.
Pentru funcţia de preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie, mandatul 2014 – 2017, au optat doi candidaţi, respectiv prof. univ. dr. Doina Dimulescu, managerulSpitalului Universitar de Urgenţă Elias şi dr.Gabriel Tatu-Chiţoiu, medic primar cardiologie şi medicină internă la Clinica de Cardiologie şi Medicină Internă din cadrul Spitalului  Clinic de Urgenţă Floreasca. Cei doi candidaţi sunt personalităţi recunoscute la nivel naţional atât pentru activitatea intensă în cadrul Societăţii Române de Cardiologie, dar şi pentru cercetarea în domeniul cardiologiei, potrivit prof. univ. dr. Eduard Apetrei.
Pe de altă parte, în cadrul celui de-al 50 – lea Congres Naţional de Cardiologie prof. univ. dr. Eduard Apetrei va lansa cartea „Societatea Română de Cardiologie. Scurt istoric”,  dedicată istoriei de peste 50 de ani a Societăţii Române de Cardiologie.
Un material cu prof. univ. dr. Doina Dimulescu poate fi urmarit aici,
iar un material cu dr. Gabriel Tatu – Chiţoiu poate fi vizionat aici
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…