Home Cel mai mare Fun Park din România s-a inaugurat la Buşteni

Cel mai mare Fun Park din România s-a inaugurat la Buşteni

7 min read
0
0
409

Primăria oraşului Buşteni, împreună cu Clubul Alpin Român şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă, a organizat, în perioada 3-6 februarie, „Zilele Oraşului Buşteni”. Din seria de evenimente au făcut parte Cupa Buştenarului la Schi Alpin, Campionatul Mondial şi Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, ediţia a VI-a, dar şi inaugurarea celui mai modern Fun Park din ţara noastră.

  • Udrea şi Anastase au fost la inaugurare

Sâmbătă, 5 februarie, a avut loc inaugurarea celui mai mare Fun-Park din România. La eveniment au participat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, care au făcut numeroase fotografii cu turişti aflaţi pe pârtie. Alături de acestea au mai fost prezenţi secretarul general al MDRT, George Nastasia, deputaţii Mihai Apostolache şi Cristian Burlacu, dar şi prefectul Florin Adrian Dobre. Obiectivul de la Buşteni face parte din lista investiţiilor în modernizarea Domeniului Schiabil Kalinderu, alături de pârtia de schi, telegondola şi estacada de căţărări pe gheaţă şi a fost realizat după modelul celui din celebra staţiune din Austria, Innsbruck. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi reprezintă o alternativă de agrement atât pentru iarnă, cât şi pentru vară. Parcul este dotat cu pârtie de schi pentru începători deservită de baby-lift, ski-carusel, instalaţie pentru pistă sanie/tobogan, instalaţie tubing de vară, instalaţie de nocturnă, iar accesul în zona de distracţie se face cu cartelă magnetică. Sâmbătă şi duminică accesul la instalaţiile din parc a fost gratuit, motiv pentru care acestea au fost pline non-stop!

  • Elena Udrea: “Vom investi mult în zonă”

Prezentă la eveniment, ministrul Elena Udrea s-a fotografiat cu admiratori pe pârtie, s-a dat în carusel şi a primit o dedicaţie din partea Mariei Crăciun, o fetiţă de 10 ani, care a obţinut locul a treilea la ultima ediţie a Festivalului de la San Remo. “Am alocat circa 30 de milioane de lei în oraşul Buşteni şi vom mai aloca o suma identică cu acesta. Aşa după cum ştiţi, România va organiza Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) şi trebuie să pregătim şi infrastructura pentru acest eveniment. Avem o problemă cu Drumul Naţional 1, care este foarte aglomerat, mai ales în weekend, dar vom face investiţii şi pentru a depăşi acest impediment. În orice caz, investiţiile la Buşteni şi în zona Văii Prahovei vor fi substanţiale”, a spus ministrul Elena Udrea. La rândul său, primarul Savin a spus că “în acest weekend am bătut un adevărat record în privinţa numărului de turişti de la Buşteni. Practic, în oraş nu a mai fost niciun loc de cazare liber”.

  • Maria Crăciun (10 ani), locul III la San Remo, invitata primarului Savin

Pe scena amplasată la baza pârtiei Kalinderu au concertat o serie de trupe româneşti, printre care Vama (care a cântat live!), Talisman, Cornelia şi Lupu Rednic, Marfar, Honey, Impact, Unica, DJ Sava&Raluca, dar şi micuţa Maria Crăciun, de numai 10 ani, din Galaţi, ocupanta locului III la ultima ediţie a Festivalului pentru copii de la San Remo, invitată de către primarul oraşului staţiune de la poalele Bucegilor, Emanoil Savin. Maria s-a născut la Galaţi, pe 12 februarie 2000. Încă de la vârsta de patru ani, a fost fascinată de muzica pop pentru copii, iar mama ei o convinge cu greu să plece din faţa televizorului atunci când sunt difuzate programe muzicale.

SURSA: http://www.informatiaprahovei.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…