Home Cele mai scumpe cinci case de vacanţă din România costă circa 10 milioane euro

Cele mai scumpe cinci case de vacanţă din România costă circa 10 milioane euro

5 min read
0
0
170

Cele mai scumpe cinci case de vacanta din România costă împreună 9,64 milioane de euro, cea mia scumpa fiind o vila din Sinaia pentru care se cer trei milioane de euro, potrivit datelor portalului imobiliare.ro

Primul loc în topul celor mai scumpe case de vacanţă este ocupat de o vilă cu două etaje plus mansardă şi o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi din Sinaia, judeţul Prahova. Vila are 12 camere şi reprezintă una din cele mai confortabile şi luxoase construcţii din Sinaia. Este poziţionată la ieşirea din oraş, pe drumul spre Cota 1.400. Preţul solicitat este de 3.000.000 de euro.

Locul doi în top este ocupat de o vilă cu zece camere din Snagov. Vila este situată chiar pe malul lacului, în deschiderea mare a acestuia. La demisol are camera tehnică, spălătorie, living cu ieşire către terasa cu vedere la lac, piscina interioară de 100 metri pătraţi, sală de sport, cramă, o baie şi garaj cu două locuri. Parterul este compus din bucătărie, dinning, living, un dormitor şi două băi, plus o terasă mare cu vedere la lac. La etaj se află trei dormitoare, o baie şi încă o terasă. Proprietatea mai deţine şi o casă de administraţie de 80 metri pătraţi, ponton şi garaj pentru barcă. Preţul de 1.740.000 de euro include şi o şalupă.

Pe locul trei se situează un conac boieresc renovat din localitatea Şimand, judeţul Arad. Conacul a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea de Baronul Urban Petru de Monyoro. Are 16 camere şi o suprafaţă utilă de 640 de metri pătraţi. Terenul aferent are o suprafaţă de 11.800 de metri pătraţi. În anul 1994, conacul a fost complet renovat, fiind păstrate toate elementele originale. Are livadă proprie şi este înconjurat de un parc. Piscina de 50 de metri pătraţi poate fi amenajată pentru a beneficia de resursa de apă termală aflată la o adâncime de 700 metri. Preţul solicitat de proprietar este de 1.700.000 euro.

Topul este continuat de o vilă cu 16 camere din Râşnov, judeţul Braşov. Vila are două etaje plus mansardă, o suprafaţă utilă de 520 metri pătraţi şi un teren aferent de 7.400 metri pătraţi. A fost construită în 2007 din lemn de stejar. Imobilul este scos la vânzare pentru un preţ de 1.700.000 de euro.

Topul celor mai scumpe case de vacanţă este încheiat de un alt imobil din Snagov. Este vorba despre o vilă cu 6 camere. Construcţia a fost finalizată în 2008 şi se află în deschiderea mare a lacului. Dispune de ponton propriu, garaj barcă şi instalaţie electrică pentru ridicarea bărcii. La parter are o terasă mare cu vedere la lac, un living, un birou, bucătărie şi un grup sanitar; la etaj se află trei dormitoare, două băi, un living, iar mansarda este open space. Vila se vinde mobilată şi utilată pentru 1.500.000 de euro.

SURSA: http://www.amosnews.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…