Home Breaking News Stiri Externe Cenaclul ONLINE “HOPE” din New York USA, prezintă “OMUL LUNII”: scriitoarea, jurnalist LIGYA DIACONESCU

Cenaclul ONLINE “HOPE” din New York USA, prezintă “OMUL LUNII”: scriitoarea, jurnalist LIGYA DIACONESCU

4 min read
0
0
574
MARY SMITH – NEW YORK, USA / LIGYA DIACONESCU, MARIA BRADEAN, MARIANA POPA , MIRIAM NADIA DĂBAU ȘI TEIONA SCOPOS , PREZENTE ÎN CADRUL CENACLULUI ONLINE “ HOPE” DIN NEW YORK USA / LIGYA DIACONESCU – OMUL LUNII by / Mary Smith

Vineri, 24 aprilie, în cadrul cenaclului ONLINE “ HOPE”  din New York USA,   a fost prezență  ca “OMUL LUNII”, scriitoarea, jurnalist LIGYA DIACONESCU , câștigătoarea TROFEULUI SPERANȚA / HOPE 2020 – NEW YORK, USA, directorul revistei româno-canado-americane “STARPRESS”.

Cu această ocazie , LIDIA MARCU , vicepreședintele cenaclului, a făcut o caracterizare a Ligyei, a talentului și  muncii acesteia , unul ditre cei meniți să pună în evidență personalități ale culturii și civilizației românești a căror apartenența la spațiul identitar european nu mai trebuie demonstrată.

La sugestia Ligyei, a fost prezență  online, cu noi lucrări, pictorița Smaranda Sima .

Surpriză însă a venit prin  prezentarea tinerei eleve de liceu,  MARIA BRĂDEAN din Arad, o talentată cântăreața de pricesne și muzică  ușoara, prezență  în cartea de interviuri START REPORTOFON , realizată  de LIGYA DIACONESCU și publicată în luna februarie a acestui an, care a ajuns și la New York.

În surdină, pe muzica  interpretată de MARIA BRADEAN, care a fost foarte apreciată de cei prezenți, rulând din cd-ul primit în dar de la Ligya, s-a citit interviul cu tânăra interpretă  și poeme pe versurile Ligyei Diaconescu dar și ale scriitoarelor MARIANA POPA din BRAȘOV,  MIRIAM NADIA DĂBAU  din Paris , Franța  și TEONA SCOPOS din IAȘI – din ANTOLOGIA – „ROMÂNIA, ȚARA MEA DE GLORII, ROMÂNIA, ȚARA MEA DE DOR” – STARPRESS 2020 . (la fiecare intalnire se va citi din creațiile scriitorilor prezenți în ANTOLOGIILE  STARPRESS și se va prezenta câte un intervievat al Ligyei Diaconescu, cu a cărei revistă și asociație culturală – STARPRESS suntem în parteneriat!).

Au recitat din versurile proprii : CARMEN THOMPSON, EVA MARTINEZ, JOHN  ANDRSON din New York.

Au intervenit cu alocuțiuni ,MARY SMITH – PREȘEDINTELE CENACLULUI  HOPE, MARIA PETRESCU  și  SANDA MIREA!

S-a vorbit și despre optimismul creat de cultură , frumos, în zilele acestea, în care cu toții suferim din cauza  PANDEMIEI , a coronavirusului și s-au spus câteva rugăciuni, pentru întreaga planetă,  urmând ca la întâlnirea viitoare să fie invitat și un preot , care să ne dea binecuvântarea.

Întâlnirea ne-a bucurat sufletele și ne-a redat speranța, fiind o reușită.

Cu doriri de bine, sănătate deplină, belșug și  succes, în speranta unei noi întalniri online, dar si a revederii (pe viu),

MARY SMITH
Președinte al  cenaclului “ HOPE”  /  New York, USA 

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…