Home Breaking News Stiri Prahova Centrele de agrement din judet sunt ocupate in proportie de 60%

Centrele de agrement din judet sunt ocupate in proportie de 60%

4 min read
0
0
570

In Prahova, pentru elevi, tineri cu varste pana in 35 de ani si cadre didactice sunt deschise in aceasta vara trei centre de agrement, aflate in administrarea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret: cele de la Sinaia (Vila Casa Elevilor – 27 locuri), Busteni (Vila Soimul – 74 de locuri si Vila Crisul – 40 de locuri pe serie) si Cheia (Vila Bradet – 17 locuri).

Prima serie de tabara a fost organizata in perioada 25 iunie – 1 iulie, iar celelalte opt se vor derula pana pe 3 septembrie.

Cei care doresc sa petreaca un sejur pe Valea Prahovei platesc 70 de lei pe zi, suma in care sunt incluse cazarea si masa. Pentru un sejur la Cheia, DJST percepe doar tariful pentru cazare, 30 de lei pe zi, deoarece nu asigura si masa. Centrul de agrement din statiunea de pe Valea Teleajenului nu are bloc alimentar, dar tinerii si copiii pot lua masa la o pensiune din apropiere, cu aproximativ 40-44 de lei pe zi.

Potrivit directorului DJST, Laurentiu Nicolescu, numarul celor care s-au inscris in taberele prahovene este mai mic cu aproximativ 10-15% fata de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, cel mai probabil din cauza crizei economice resimtita, inca, in randul multor familii. Gradul de ocupare a locurilor din centrele de agrement, in urma cererilor de rezervare inregistrate pentru aceasta vara, este de circa 60%.

Aproximativ 400 de elevi au solicitat locuri in centrele de agrement prahovene, acestia fiind atat din judet, cat si din Constanta, Arges, Braila, Buzau, Bihor, Galati sau Satu Mare.

Din Prahova, aproximativ 900 de copii si tineri si-au facut rezervari pentru locuri in centrele de agrement de pe Litoral (Eforie Nord si 2 Mai), dar si in cele din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Buzau, Covasna, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt sau Valcea.

Copiii si tinerii pot face in continuare inscrieri pentru locurile disponibile in tabere. Din pacate, in acest an, in judetul Prahova nu vor mai fi tabere tematice, deoarece pentru 2012 ANST nu a mai alocat fonduri pentru organizarea lor. In anii trecuti, acestea au fost destul de cautate, deoarece elevii participau la activitati diverse: de initiere in orientarea turistica, invatare a unor notiuni legate de masurile de prim ajutor si de supravietuire in salbaticie sau drumetii, iar la final primeau diplome si DVD-uri cu imagini de la activitatile desfasurate.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…