Home Centru de sanatate mintala pentru copii, inaugurat la Ploiesti

Centru de sanatate mintala pentru copii, inaugurat la Ploiesti

3 min read
0
0
814

Singurul centru de sănătate mintală pentru copii din judeţul Prahova a fost inaugurat, luni, la Ploieşti, Consiliul Judeţean (CJ) alocând pentru amenajarea clădirii care va găzdui această unitate medicală aproximativ un milion de lei.

Potrivit managerului Spitalului de Pediatrie Ploieşti de care aparţine acest centru, Oresta Vasile, lucrările de reabilitare au fost demarate în luna noiembrie 2009 şi au durat un an.

La Centrul de sănătate mintală pentru copii, care are doar activitate de zi, vor funcţiona patru cabinete, respectiv neuropsihiatrie, psihiatrie, psihologie şi neurologie, acesta din urmă fiind în sistem ambulator.

În ceea ce priveşte finanţarea, partea medicală va fi susţinută de către Ministerul Sănătăţii, iar administraţia judeţeană va prelua cheltuielile cu utilităţile.

‘În Prahova predomină tulburările din spectrul autist, cele hiperkinetice cu deficit de atenţie, tulburările de anxietate, tulburările de comportament. Centrul de sănătate mentală nu presupune doar activitate pur medicală. Activitatea pur medicală reprezintă 25-30%, adică evaluarea copilului şi terapii colaterale tratamentului. Centrul presupune în primul rând consilieri, psihoterapii, recuperare, kinetoterapie, consilierea părinţilor, a şcolilor, a profesorilor, terapii ale părinţilor. Includem în acest centru mai multe microcentre de consiliere a părinţilor unice, cred, cel puţin în sud-estul ţării noastre’, a declarat medicul Rodica Toma, şeful centrului.

Potrivit acesteia, în Prahova peste 400 de copii primesc tratament antiepileptic permanent, iar peste o mie de copii sunt încadraţi în diverse grade de handicap.

În ceea ce priveşte personalul, pentru această unitate au fost aprobate şapte posturi de specialişti, o problemă majoră fiind cea a găsirii unui medic neurolog pediatru.

Deocamdată, centrul nu este mobilat şi utilat, Consiliul Judeţean Prahova luându-şi angajamentul de a contribui cu o parte din fondurile necesare în acest sens.

SURSA: http://www.i-medic.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…