Home Cetatea Făgăraşului intră în reparaţii

Cetatea Făgăraşului intră în reparaţii

3 min read
0
0
304

Înlăturarea surselor de degradare, introducerea utilităţilor şi reabilitarea unor spaţii din Cetatea Făgăraşului. Acesta este proiectul pe care Primăria Făgăraş l-a încheiat împreună cu Consiliul Judeţean Braşov. Astfel, în câteva săptămâni, Cetatea Făgăraşului va intra în şantier.

„Este vorba de o promisiune mai veche a Consiliului Judeţean, cea de a reabilita Cetatea noastră. Pentru acest lucru se vor aloca peste 1 milion de euro. Prima etapă va fi cea de înlăturare a surselor de degradare actuale, a doua etapă va fi cea de introducere a utilităţilor, iar ultima etapă va fi cea de reabilitare a unor spaţii din interiorul monumentului. Toate, bineînţeles, pe baza studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pe care le-am reactualizat. Acest lucru se va întâmpla imediat după ce Consiliul Local şi Consiliul Judeţean vor încheia un protocol de asociere, asemănător protocolului încheiat anii trecuţi pentru reabilitarea Cartierului Galaţi“, a spus pentru BZF primarul municipiului Făgăraş, Sorin Mănduc.

Acesta doreşte ca începerea lucrărilor să aibă loc chiar din această toamnă. „Aş vrea ca prima etapă, care include săpăturile, să fie realizată în această toamnă pentru că implică mult disconfort. După ce vom primi avizele Ministerului Culturii şi al Direcţiei Monumentelor Istorice, vom introduce canalizarea. Însă aceste lucruri vor trebui finalizateneapărat până la Zilele Cetăţii de anul viitor“, a mai spus primarul Făgăraşului tot AICI.

Dacă mai stăteau 2-3 ani nu mai avea ce renova…s-a dus de râpă incredibil de mult cetatea Făgăraşului…

SURSA: http://prinbrasov.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…