Home Chinezii, invitati sa construiasca autostrada Comarnic-Brasov

Chinezii, invitati sa construiasca autostrada Comarnic-Brasov

2 min read
0
0
261

Invitaţia a fost lansată de ieri, la Forumul de afaceri româno-chinez, organizat la sediul Consiliului Chinei pentru Promovarea Comerţului International, de premierul Emil Boc.

Mai exact, Emil Boc i-a invitat pe investitorii chinezi să participe la licitaţiile pentru construcţia mult aşteptatei autostrăzi Comarnic-Brasov, după ce contractul cu asocierea Vinci-Aktor a fost reziliat, informează Agerpres.

„Sunt pregătite şi în pregătire lucrări de infrastructură în domeniul transporturilor rutiere în parteneriat public-privat, unde investitorii din China sunt aşteptaţi să participe la realizarea acestor proiecte, dacă vorbim despre centura ocolitoare a capitalei României, de alte proiecte în regim de parteneriat public-privat, precum autostrada Sibiu-Piteşti sau Comarnic-Braşov, acestea sunt doar câteva din obiectivele mari de investiţii în domeniul rutier. Sunt convins că şi tronsoane din Autostrada Transilvania, în viitor, vor fi realizate în regim de parteneriat public-privat”, a spus Emil Boc, citat de Agerpres.

Pe 4 august, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat ca Bechtel va renunţa la construcţia a şase tronsoane din Autostrada Transilvania, lucrări pe care statul le va scoate din nou la licitaţie.

SURSA: http://www.brasov.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…