Home Breaking News Stiri Prahova Cinci locuri de vis în Prahova … adevărate oaze de linişte, pe care nu credeai să le găseşti pe Valea Prahovei

Cinci locuri de vis în Prahova … adevărate oaze de linişte, pe care nu credeai să le găseşti pe Valea Prahovei

6 min read
0
0
862

Deşi pare greu de crezut, cea mai aglomerată destinaţie de la munte din România ascunde locuri mai puţin vizitate de turişti. Locuri cu peisaje de vis, extrem de accesibile mai ales pentru bucureştenii care vor să scape în weekend de agitaţia urbană, adevărate oaze de linişte, pe care nu credeai să le găseşti pe Valea Prahovei.

 Valea Prahovei este una dintre regiunile turistice cele mai renumite din Munţii Carpaţi din România, fiind situată pe traseul râului Prahova. La fiecare sfârşit de săptămână, traficul în zonă este dat peste cap de numărul maşinilor care se îndreaptă spre cele mai vizitate staţiuni: Sinaia, Buşteni şi Predeal. În plus, orice poieniţă din zonă este supraaglomerată de cei care vin să facă grătare în weekend. Astfel, pare greu de crezut că poţi găsi pe Valea Prahovei vreun loc liniştit, în care să te poţi bucura de frumuseţea peisajelor, fără să simţi mirosul grătarelor şi fără să auzi manele la volum maximum.

brebu

Comuna Brebu este situată în partea de nord-vest a Judeţului Prahova, la 7 km nord faţă de municipiul Campina şi la cca 40 km faţă de municipiul Ploieşti – reşedinţa de judeţ. Comună este alcătuită din 4 sate: Brebu Minastirei, Brebu Megieşesc, Pietriceau şi Podu Cheii. Alcătuit din biserica mănăstirii, casa domnească, turnul intrării şi zidul de incinta, complexul arhitectural medieval Brebu este cel mai important monument al secolului XVII din judeţul Prahova. Plasat în mijlocul comunei, în faţa lacului, vizibil de la distanţă şi înconjurat de ziduri că o cetate, monumentul arhitectural de la Brebu de integrează în peisajul natural şi îi sporeşte frumuseţea.

secaria

Secăria este amplasată în nord-estul judeţului Prahova, la 8 km de oraşul Comarnic, între Valea Prahovei şi Valea Doftanei la o altitudine între 700-1000m, pe valea de sus şi de mijloc a pârâului omonim, acolo unde masivul Gârbova îşi dă mâna cu Carpaţii Prahovei. Mai precis, la o depărtare de 60 km de municipiul Ploieşti, 115 km nord de capitala ţării Bucureşti, 80 km sud-est de Braşov şi 23 km de Sinaia. Se pare că există proiectre serioase pentru dezvoltarea zonei: pe 100 de hectare se vor ivi două lacuri artificiale, un teren de golf, mai multe hoteluri şi un heliport. Alte 500 de hectare sunt puse deoparte pentru un sat de vacanţă ecologic.

podgoria-dealu-mare

Podgoria Dealu Mare. Situată pe paralela 45, în condiţii similare ca în regiunile Bordeaux sau Toscana, zona întinsă pe zeci de kilometri din Prahova şi Buzău îşi merită pe bună dreptate denumirea de „Patria Vinurilor“. Licorile aurii şi rubinii produse aici sunt premiate în fiecare an la concursurile de profil din întreaga lume.

rezervatia-glodeasa

Rezervaţia Glodeasa, Valea Doftanei. Este printre puţinele păduri rămase virgine la noi în ţară, prezentând o remarcabilă diversitate peisagistică: păduri, stânci, pajişti, roci la zi, ape dulci, chei. Peisajul este împodobit cu specii de plante rare, ocrotite prin lege.

sinoiuDealu Sinoiu, în apropiere de Breaza. De sus, din vârful Sinoiului, de la altitudinea de 740 metri, atât cât măsoară dealul, poţi cuprinde cu privirea întreaga panoramă a comunei Cornu şi a împrejurimilor sale.

SURSA: http://www.observatorulph.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

6 beneficii pe care ti le ofera un carut 3 in 1

Cauti sa investesti intr-un carut 3 in 1 de calitate? Descopera principalele beneficii de …