Ciprian Trandafirescu – „Cat de important e Sexul in relatiile cu clientii tai?”
Nu te ingrijora, nu am innebunit, in articol nu e vorba despre sex cu clientii, ci despre importanta sexului celui care reprezinta un potential client pentru tine.
Stim cu totii ca sexualitatea e un element de baza in majoritatea campaniilor de marketing si in pozitionarea unor produse. Regasim simboluri sexuale directe, indirecte sau subliminale in multe spoturi tv sau in presa scrisa. Targetarea in functie de sex e esentiala in legatura cu anumite produse create cu precadere pentru barbati sau pentru femei.
Dar cat de mult conteaza sexul in cazul vanzarii B2B sau al vanzarilor directe ce necesita contact direct cu clientul?
Acum 12 ani, reprezentantul primului client cu care am semnat un contract era o femeie. De atunci si pana in prezent, o evaluare semi-statistica mi-a confirmat ca cea mai mare rata de succes am avut-o in cazurile in care reprezentantii clientilor sunt femei.
Am identificat cateva elemente care ar putea sta la baza rezultatelor mai sus mentionate.
Aspectul fizic
Fara nici o conotatie deplasata, este evident ca in general, femeile sunt atrase de catre barbati si viceversa. Nu ma refer aici neaparat la o atractie fizica, ci pur si simplu la atractia generata de sexul opus, din perspectiva complementaritatii.
Lipsa presiunii concurentiale
In general, femeile nu se inteleg bine intre ele, iar barbatii se lupta pentru pozitia de Alpha Dog. In lipsa acestei presiuni, conversatia cu un reprezentant al sexului opus e mult mai relaxata si productiva, neintrerupta de evaluarea si compararea permanenta a pantofilor, a bijuteriilor sau a gentilor.
Utilizarea complimentelor
Este mult mai natural sa faci complimente unei femei, daca esti barbat. In situatia aceluiasi sex, e oarecum fortat si plaja de optiuni pentru complimente e destul de redusa, fara sa cazi in ridicol.
Subiectele diverse
Fiecarui om ii place sa fie ascultat. E mult mai usor sa ascult atunci cand mi se vorbeste despre subiecte cu care eu nu ma confrunt, fiindca imi mentin atentia concentrata, fresh si pot interveni in discutie cu mentiuni coerente, din alta perspectiva.
Simpatia
De regula, nu auzi din partea unei femei o afirmatie de genul: “Hai sa lucram tot cu tipa aceea de la ABCD srl, ca mi-e tare simpatica si are si servicii foarte bune”. Mai degraba, in aceeasi fraza, e vorba de un ‘tip’, reprezentant simpatic al sexului opus.
Pana la urma, e vorba de o legatura naturala mai facila intre sexele opuse care seamana cu polii magnetici opusi, deci se atrag.
Sa ne atragem, zic
Ciprian Trandafirescu
Feedback foarte important din partea TA
M-am gandit mult daca sa postez sau nu ceea ce urmeaza. In ultimii 3 ani, am primit mii de emailuri continand feedback foarte important si valoros din partea oamenilor cu care sunt in contact direct, online si offline. Din fericire, marea majoritate contin aprecieri generoase, uneori exagerate, in legatura cu activitatea mea.
Altele contin critici constructive, sugestii de imbunatatire a calitatii in ceea ce fac, invitatii de partenriate, colaborari sau oportunitati de noi afaceri.
Din cand in cand, primesc injuraturi, blesteme sau alte expresii ale nemultumirii autorilor acestora fata de mine, incalzirea globala sau disparitia rinocerului alb.
Mesajul ce urmeaza m-a facut mai intai sa rad, dupa care sa ma gandesc la motivul pentru care autorul mi-a scris, dupa care m-am ingrozit…Oare asta s-a inteles din articolul meu? Te rog sa citesti si sa-mi spui daca ar trebui sa ma opresc din scris, in urma acestui feedback cutremurator. Am pus un printscreen, pentru imaginea completa da click pe ea.
Ma gandesc ca autorul mesajului se refera la articolulde mai sus!
Ciprian Trandafirescu
Partajează acest conținut:
Publică comentariul