Home Breaking News Claudiu Crăciun, vocea manifestanţilor din Piaţa Universităţii la Bruxelles (video)

Claudiu Crăciun, vocea manifestanţilor din Piaţa Universităţii la Bruxelles (video)

3 min read
2
0
1,081

Vrem să avem încredere în politicieni, în democraţie!

Vocea manifestanţilor din Piaţa Universităţii a fost auzită la Bruxelles prin intermediul unui tânăr protestatar, la 18 zile de la începutul mişcărilor sociale. Claudiu Crăciun a ridicat în picioare eurodeputaţii când a vorbit despre nevoia de schimbare şi dorinţele sincere ale manifestanţilor români care îndură frigul şi nepăsarea, fără oprire.

Sunt aici nu ca lider sau reprezentant. Nu există aşa ceva în piaţa publică. Consideraţi-mă un povestitor. Vă voi spune nişte povestioare din Piaţa Universităţii. Deşi sunt aici cu voi, inima mea este cu ei, acasă” îşi începe încrezător discursul Claudiu Crăciun.

“Unii dintre ei protestează de două săptămâni în continuu la – 15 grade. Vă rog să aplaudaţi şi să salutaţi alături de mine oamenii care au redat încrederea României în democraţie” adaugă românul.

“Sunt vremuri grele atunci când o ţară nu mai are încredere în politicieni, ci în popor. Ar trebui să avem încredere în toţi. Acesta este mesajul principal din Piaţa Universităţii. Vrem să avem încredere în politicieni, vrem să avem încredere în democraţie, în instituţiile publice. Dar nu faceţi să ne fie atât de greu” continuă românul în aplauzele eurodeputaţilor.

“Am fost martorul unui mic miracol în Piaţa Universităţii. Oamenii s-au unit. De la studenţi, activişti, pensionari, oameni care lucrează în corporaţii şi au mulţi bani. Toţi au venit împreună şi au cântat împreună” a adăugat acesta în faţa a sute de politicieni, prezenţi la Bruxelles.

Get Adobe Flash player

SURSA: http://www.antena3.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

2 Comments

 1. Ileana si Viorel T. Grigore

  3 februarie 2012 at 10:59 PM

  Domnule Claudiu,
  Suntem doi brașoveni care s-au simtit liberi pentru cateva zile, in dec. 89 si ian. 90, si n-au incetat sa lupte pentru a-si recastiga atat idealurile cat si iluzia de libertate, fiind opozanti ai celor trei regimuri care au martirizat pe romani in ultimii 22 de ani. Chiar daca varsta ne tradeaza (avem 67 si 65 de ani), ne simtim tot tineri si ne comportam ca atare. Din 19 ian. am reinfiintat “Golania” din Piata Sfatului -- Km.0 al Libertatii brasovenilor. Stapanirea nu a avizat declararea prealabila si nici nu o va face, dat fiind faptul ca i-am pastrat denumirea “Grupul de Veghe pentru Libertate si Democratie”. Vom protesta “ilegal”, ceea ce ne stimuleaza. Nu negociem nimic cu dictatura si facem tot posibilul sa venim langa voi macar pentru o zi -- doua, cu un grup de prieteni. Vrem sa va facem o surpriza placuta si pentru asta avem nevoie de adresa de mail sau nr. Dvs. de telefon. Ale noastre sunt : tocan_viorel@yahoo.com ; 0745-509757. Cu toata dragostea, Ileana si Viorel.

 2. Stone

  4 februarie 2012 at 3:34 AM

  Domnilor, sa fim seriosi! Se vede de la o posta ca domnu’ LECTOR e “uns cu toate alifiile”. La “cata” lectoru’ e a scos o multime de perle in piata, de genu’ “stati linistiti, jandarmii nu au voie sa ne bata inainte de a ne soma”. Parerea mea este ca gasca lor nu face decat sa distruga protestul. Ca drept dovada, in fiecare seara cand jandarmii au folosit bastoanele pe cocoasa noastra, domnul Craciun disparea!Unde este domnu’ BRUXELLES spiritul civic cand altii isi iau bataie (NEVINOVATI) ca sa poti tipa dumneata “cine nu sare, cine nu sare, ori este gabor, ori e prost de moare” ?!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…