Home Clopoţelul a sunat pe 13 septembrie

Clopoţelul a sunat pe 13 septembrie

12 min read
0
0
262

Toate şcolile şi grădiniţele din Sinaia au fost pregătite să-i întâmpine pe elevi şi chiar dacă profesorii iau mai puţini bani,au fost totuşi alături de copii şi parinţi în prima zi de şcoală.

Primarul a participat la toate festivităţile de deschidere

Copii, părinţi şi profesori s-au strâns în curtea şcolilor pentru festivităţile de începere a noului an şcolar. Primarul Vlad Oprea a fost şi de această dată alături de ei în prima zi de şcoală. „Pentru mine începerea noului an şcolar este întotdeauna o mare bucurie. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta simt o mare tristeţe deoarece salariile profesorilor s-au redus drastic pentru prima oară după 1990 încoace şi probabil multora le va fi foarte greu să vină la şcoală. Sper că ziua aceasta, acest cer senin de septembrie să le aducă puterea să continue şi să depăşească aceste momente grele, tocmai pentru copiii deosebiţi care sunt în şcolile din Sinaia. Sunt alături de profesori şi de copii şi îi voi susţine întotdeauna. Sper ca aceşti copii să se bucure de şcoală, dar să nu uite să se bucure de copilărie. Trebuie să înveţe, dar să nu uite să se joace, să se distreze, să-şi trăiască perioada copilăriei aşa cum trebuie”, a spus în deschidere primarul.

Optimism în mesajele directorilor

La Colegiul „Mihail Cantacuzino” au început anul aproximativ 780 de copii. Ceremonia a fost deschisă de slujba de binecuvântare ţinută de preotul Iulian, apoi directoarea şcolii, Lăcrimioara Cojoianu le-a urat bun venit elevilor. „Suntem la un început de an şcolar şi ne întrebăm dacă vom reuşi să ne întrecem performanţele de anul trecut. Ne dorim cu toţii să avem un an liniştit, fără disponibilizări şi alte reduceri, fără întreruperi, fără greve, iar în această linişte să ne desfăşurăm activitatea de învăţământ în cele mai bune condiţii, în armonie şi înţelegere. Vrem să desfăşurăm în continuare un învăţământ de calitate, să încercăm să-i facem pe elevi să conştientizeze că adevăratele valori nu sunt banii, puterea şi politica, ci egalitatea de şanse, altruismul, bunul simţ, respectarea drepturilor omului, a legilor şi regulamentelor, corectitudinea, seriozitatea şi optimismul. Vă doresc un an şcolar cu rezultate deosebite şi să avem linişte în suflete”.

La festivitate au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei Sinaia, care i-au asigurat pe elevi şi profesori că vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca liniştea, buna înţelegere şi siguranţa să fie prezente la Colegiul Mihail Cantacuzino. „Pentru Poliţia Română, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente acestora reprezintă o prioritate. Am luat măsuri ca zona şcolilor să fie supravegheată de patrule de poliţie care să vegheze la siguranţa copiilor şi să-i sprijine dacă întâmpină greutăţi”, a spus agentul-şef Codruţ Telegescu, reprezentantul Poliţiei de Proximitate Sinaia. După încheierea festivităţilor, copiii au intrat la ore alături de diriginţi.

Emoţii pentru boboci

Un nou început de an școlar la școala “Principesa Maria”Şi la Şcoala „Principesa Maria” copiii şi profesorii au simţit emoţiile primei zile de şcoală. Binecuvântarea a fost dată de preotul Rotar, apoi, directorul şcolii, Adrian Calciu, a ţinut un discurs de bun venit. „Este o mare bucurie că încă o generaţie de copii vin în şcoala noastră. Începem cursurile noului an şcolar cu speranţa că toate realizările anilor precedenţi se vor consolida. Un nou an şcolar înseamnă pentru copii o nouă treaptă spre viitor. Alături de copii sunt oamenii de la catedră, care au o profesie deloc uşoară, dar frumoasă şi nobilă, asumându-şi responsabilitatea de a lumina mintea celor care trec pragul şcolii. Le doresc tuturor profesorilor şi elevilor multă sănătate, putere de muncă în nobila şi înălţătoarea noastră activitate”. Cele mai mari emoţii le-au avut ca de obicei bobocii şi învăţătoarele de la clasa I. Un nou an, un nou început, o nouă serie de copii pe care îi vor învăţa tainele Abecedarului.

Director nou la „George Enescu”

Elevii școlii “George Enescu” prezenți la ceremonia de deschidere a noului an școlarŞcoala „George Enescu”din Sinaia a fost binecuvântată la începutul anului şcolar de preoţii Daniel Coţoapă şi Ştefan Vasiliu. Cuvântul de bun venit pentru profesori, copii şi invitaţi i-a aparţinut directoarei Rodica Rădulescu. Aceasta a ţinut să-i mulţumească fostei directoare Simona Tudor pentru modul cum a condus şcoala. „Suntem la începutul unui nou an şcolar pe care vi-l doresc cu sănătate şi cât mai multe împliniri. Vreau să-i adresez mulţumirile mele doamnei profesor Simona Tudor pentru activitatea depusă în conducerea şcolii şi întregului colectiv didactic şi nedidactic, pe al cărui sprijin mă bazez şi în continuare. Mulţumesc de asemenea întregii comunităţi, părinţilor, poliţiei şi sponsorilor pentru contribuţia depusă la buna desfăşurare a acestei activităţi. Îi mulţumesc în mod special domnului primar Vlad Oprea care de fiecare dată a avut bunăvoinţa să ne onoreze cu prezenţa şi care de fiecare dată a dat dovadă de dragoste faţă de această şcoală”, a precizat în cuvântul de deschidere Rodica Rădulescu. În aplauzele copiilor au fost prezentaţi profesorii care fac parte în acest an din corpul didactic al şcolii, precum şi diriginţii fiecărei clase. După încheierea ceremoniei, copiii au intrat în clase pentru cunoaşterea colegilor şi pentru prima oră de dirigenţie din acest an.

Calendarul anului şcolar 2010-2011

Elevii încep cursurile în 13 septembrie 2010 şi le încheie vineri, 17 iunie 2011. Semestrul I a început pe 13 septembrie şi se va încheia pe 29 ianuarie 2011.

Între 1 şi 7 noiembrie 2010, va fi vacanţă pentru grupele din învăţământul preşcolar şi clasele din învăţământul primar, iar vacanţa de iarnă va fi din 22 decembrie până pe 4 ianuarie 2011.

De pe 5 ianuarie şi până pe 28 ianuarie 2011 au loc cursuri, iar vacanţa dintre semestre va fi între 29 ianuarie şi 6 februarie 2011.

Semestrul al doilea va începe pe 7 februarie şi se va încheia pe 17 iunie 2011. Elevi vor mai avea însă vacanţă de pe 16 aprilie până pe 25 aprilie 2011. Vacanţa de vară începe de pe 18 iunie şi se încheie pe 11 septembrie 2011 când elevii vor începe un nou an şcolar.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…