Home Breaking News Stiri Brasov Clubul Sportiv Montan Altitudine: “Doua recorduri mondiale in mai putin de doua luni! “

Clubul Sportiv Montan Altitudine: “Doua recorduri mondiale in mai putin de doua luni! “

7 min read
0
0
665

Dor Geta Popescu a stabilit un nou Record Mondial pentru Aconcagua

Dor_Geta_popesciu_Record_mondial_Aconcagua_06_02_2016_2

PENITENTES, ARGENTINA, 8 FEBRUARIE 2016: Dor Geta Popescu in varsta de 12 ani si 8 luni a atins sambata, 6 februarie 2016, varful Aconcagua, devenit cea mai tanara alpinista din lume care ajunge pe acest varf, stabilind un nou Record Mondial de varsta pentru Aconcagua. Geta reuseste astfel doua recorduri mondiale in mai putin de doua luni! In 8 decembrie 2015, Dor Geta Popescu a escaladat cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado de 6893 de metri.

Avand o altitudine de 6960 de metri, Aconcagua este cel mai inalt varf din afara Asiei, cel mai inalt varf din emisfera sudica si cel mai inalt varf din America de Sud.

„Un munte excelent, o ascensiune perfecta: ritm, efort, reusita! In ziua de varf, cum ma asteptam, un parcurs lung, cu vant, tremperatura scazuta si o parte solicitanta pe final. M-am miscat bine si desi eram, evident, cea mai tanara din grup, ritmul pe care mi l-am impus a fost mai bun decat al multor parteneri de ascensiune. Am ajuns pe varf, Record Mondial de varsta! Sub mine o mare de varfuri, munti pana la orizont! Imi trece prin cap ca recordul pe ruta Ghetarului Polonez este inca, din 2009, al lui Coco! Singurul lucru pe care pot sa-l gandesc este, simplu si firesc:”Ce frumoasa-i viata!” – a spus Dor Geta Popescu.

Ca membra a Altitude Expeditions Team si sportiva a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, Dor Geta Popescu a obtinut primul rezultat de exceptie al anului competitional 2016. Obiectivele ei sportive in cadrul sectiei de performanta a Clubului Sportiv Montan Altitudine, cuprind ascensiuni pe cele mai inalte varfuri si pe cei mai inalti vulcani din America de Nord, Australia si Oceania, expeditii in care vizeaza trei noi Recorduri Mondiale de varsta in alpinismul de altitudine.

Pregatirea performantelor se face in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, antrenamente coordonate de Federatia Romana de Alpinism si Escalada.

Expeditiile de record ale Getei sunt, fara indoiala, un “Produs in Romania”, organizate de Altitude Expeditions Team si sponsorizate de brandurile romanesti Strindberg.ro – professional sportswear, S-KARP Romania – allterrain footwear, Redis Nutritie, Celadrin.ro – preparat 100% natural, F64, Euro Educational – EDU – your event – our multimedia solutions si Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor.

Dor_Geta_popesciu_Record_mondial_Aconcagua_06_02_2016_3

Vineri 12 februarie a.c., la ora 15.35, cu Flight KL 2701 – operated by TAROM Romanian de la Amsterdam, Dor Geta Popescu, detinatoarea Recordului Mondial de varsta pe cel mai inalt varf din afara Asiei, va reveni in tara.

CLUBUL SPORTIV MONTAN ALTITUDINE

  • Sediul principal in Rasnov, Piata Unirii nr.15, jud. Brasov
  • Nr. de identificare din Registrul Sportiv: BV/A2/00241/2008
  • Tel: 0722 369 965 alti_tudine@yahoo.com

Dor Geta PopescuDespre Dor Geta Popescu
• Dor Geta Popescu este legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine afiliat Federatiei Romane de Alpinism si Escalada si membra a Altitude Expeditions Team
• Expeditiile de record ale Getei Popescu in Circuitele 7 Summits si 7 Volcanoes sunt incluse in calendarul competitional al Federatiei
Romane de Alpinism si Escalada
• Este componenta a Lotului National de Escalada copii, avand titluri de campioana nationala la categorii de varsta, clasari pe podium la
competitiile Balcanice si Concursurile de Grand Slam Europene
• De la varsta de 10 ani reprezinta Romania in expeditii in munti inalti, stabilind, la momentul ascensiunilor, Recorduri Mondiale
• 5 Recorduri Mondiale de varsta in alpinismul de altitudine (Ararat, Damavand, Sabalan, Ojos del Salado, Aconcagua)
• Record European de varsta pe Elbrus
• Cea mai tanara alpinista din Romania pe Kilimanjaro
• 3 titluri Campioana Nationala la escalada
• 2 distinctii Alpinistul Anului ca membra a Lotului National
Circuitul 7 Volcanoes este format din cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent:
• Damavand 28 august 2014
• Kilimanjaro 16 iulie 2015
• Elbrus 15 august 2015
• Ojos del Salado 8 decembrie 2015
Pico de Orizaba mai 2016
Giluwe octombrie 2016
Sidley ianuarie 2017
Circuitul 7 Summits este format din cel mai inalt varf de pe fiecare continent:
• Kilimanjaro 16 iulie 2015
• Elbrus 15 august 2015
Aconcagua 6 februarie 2016
McKinley iunie 2016
Carstensz noiembrie 2016
Vinson ianuarie 2017
Everest iunie 2017

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…