Home Breaking News Stiri Prahova Cod portocaliu de ger in Prahova. Minus 27 de grade, dimineata

Cod portocaliu de ger in Prahova. Minus 27 de grade, dimineata

6 min read
0
0
174

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod protocaliu de ger în mai multe judeţe din ţară. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -27 si -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative., în perioada 30 inuarie – 3 februarie.

  • În Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei vântul va avea viteze ce vor atinge la rafala 40…50 km/h, accentuand senzatia de frig.
  • Indicele de răcire IR va coborî sub pragul critic de -32 de unităţi.
  • Anterior, ANM a emis o atenţionare de cod galben pentru aceleaşi zone afectat de cel portocaliu, aceasta fiind upgradată luni de către meteorologi.

 

Prognoza meteo pe urmatoarele trei zile

Luni – Bucureşti:

În Bucureşti, o dimineaţă geroasă cu minus 17 minus 16 grade, chiar mai puţin în zona preorăşenească, până în jurul valorii de minus 20 de grade. Ziua va fi în general însorită, iar temperatura va creşte destul de mult până la amiază, în jur de minus 9 grade, dar rămâne departe de maximele climatologice ale perioadei.

Luni – În ţară:
În regiunile de dincolo de Carpaţi îşi va face apariţia ceaţa matinală în zonele joase. Dar în timp ce în Banat şi  Crisana la amiază vor fi minus 1 minus 2 grade, în Maramureş şi Transilvania frigul este accentuat minus 7 grade maxima la Baia Mare, minus 10 la Cluj minus 14 în depresiuni la Întorsura Buzăului şi la Miercurea Ciuc.  În sud, cer înnorat şi izolat va fulgui, dar va răsări puţin şi soarele. La amiază, în zona de câmpie gerul de dimineaţă se menţine şi peste zi minus 10 grade la Drobeta Turnu Severin minus 12 la Craiova. În Bărăgan vântul va prezenta intensificări temporare ceea ce va accentua senzaţia de frig. În Dobrogea va fulgui izolat dar va fi şi soare pe parcursul zilei. Dimineaţa va fi geroasă dar până la amiază temperatura urcă deasupra limitei gerului: minus 8 grade la Tulcea şi minus 6 la Constanta.  În Moldova, ger accentuat dimineaţa în special în partea de nord a regiunii, cer cu înnorări temporare şi ninsori slabe răzleţe şi maxime în general între minus 10 şi minus 8 grade, mai coborâte în nord: minus 11 grade la Suceava.

Marţi – Bucureşti:
Nu se schimbă vremea nici marţi în Capitală. Poate 1..2 grade mai puţin la primele ore ale zilei. Soarele va fi pe cer, iar maxima zilei, la limita gerului minus 10 minus 9 grade.

În ţară:
Vremea va fi în continuare deosebit de rece. Cer variabil, cu unele înnorări în regiunile extracarpatice, unde izolat va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudest. Valorile termice matinale se vor situa în general între minus 25 şi minus 15 grade, iar maximele între minus 13 grade la Sfântu Gheorghe Covasna şi minus 1 minus 2 grade în partea de vest a ţării.

Miercuri – Bucureşti:
Miercuri gerul se accentuează în Capitală:  minus 20 minus 18 grade la primele ore şi condiţii de ceaţă. Cer temporar noros pe parcursul zilei şi o maximă sub limita gerului: minus12 minus 10 grade.

În ţară:
Ger în continuare. Dimineaţa va avea valori în general între minus 27 şi  minus 17 grade, mai ridicate în Banat, Crişana şi pe litoral. Maximele pornesc de la minus 14 minus 15 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în Câmpia  Română şi ajung la minus 2 grade la Timişoara

SURSA: http://www.max-media.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Autostrada de pe Valea Prahovei este lăsată pe mâna primarilor

Autoritățile vor să apeleze la o metodă inedită pentru a construi o autostradă pe Valea Pr…