Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Colegiul Mihail Cantacuzino, trei decenii de educaţie

Colegiul Mihail Cantacuzino, trei decenii de educaţie

8 min read
0
0
291

Pe 8 noiembrie, de ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril, elevii şi profesorii de la Mihail Cantacuzino au aniversat ziua Colegiului şi în acelaşi timp zece ani de când liceul sinăian a primit titulatura de Colegiu. În holul şcolii, invitaţii Colegiul Mihail Cantacuzino, trei decenii de educaţie au fost aşteptaţi cu pâine şi sare, după tradiţia românească. Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Local Sinaia, a actualilor şi foştilor profesori. „A fost odată, demult, o şcoală pe malul unui râu, unde de-a lungul timpului au învăţat mii de elevi şi prin care s-au perindat sute de profesori. Elevii veneau cu drag la cursuri, la practica făcută la Uzina Mecanică sau la muncă patriotică, ce acum se numeşte voluntariat. Timpul a trecut şi acum 30 de ani, tot pe malul unei ape, o nouă şcoală a fost construită. Au pus umărul la amenajarea ei elevii, profesorii, maiştrii şi conducerea de atunci. În septembrie 1982, noul local al şcolii a fost dat în folosinţă, iar şcoala veche s-a transformat în alta, modernă, cu laboratoare şi ateliere dotate, cu o imensă bază sportivă exterioară, cu o sală de sport, cu internat şi cantină pentru elevii din alte localităţi. Aceasta este în momentul de faţă şcoala noastră, de care suntem foarte mândri, Colegiul Mihail Cantacuzino. Mulţumesc autorităţilor locale, profesorilor şi elevilor pentru participarea la sărbătoarea noastră şi pentru implicarea în activităţile acestui minunat colegiu. ”, aşa a început povestea spusă de directoarea Lăcrimioara Cojoianu la aniversarea Colegiului Mihail Cantacuzino.

Colegiul Mihail Cantacuzino, trei decenii de educaţie Din partea Consiliului Local au venit la aniversare consilieri PNL şi PSD, iar din partea primăriei, viceprimarul Gheorghe Bădăran. Acesta a asigurat conducerea şcolii de întregul sprijin din partea Consiliului Local Sinaia şi al Primăriei. „În primul rând vreau să le spun La mulţi ani! celor care îşi serbează onomastica. Aceeaşi urare pentru întreg colectivul acestei instituţii cu ocazia zilei colegiului. Vreau să vă asigur că Primăria şi Consiliul Local vor fi întotdeauna alături de dumneavoastră, aşa cum au fost şi până acum. Cred că împreună cu acest minunat colectiv din şcoală şi cu implicarea societăţii civile vom reuşi ca această şcoală să rămână la standardele înalte la care se află acum. Sper ca şi de acum înainte din această şcoală să iasă oameni minunaţi aşa cum s-a întâmplat şi până acum”, a spus viceprimarul Gheorghe Bădăran.

Toţi cei prezenţi şi-au adus aminte cu drag de persoana care şi-a pus amprenta puternic pe educaţia sinăiană, profesorul Adrian Ghioca. În urmă cu zece ani, când liceul a intrat în topul celor mai renumite unităţi de învăţământ din judeţ, era director domnul Adrian Ghioca. În semn de recunoştinţă, actualii dascăli şi elevi i-au dedicat revista 10 Vertical. Cu toţii sunt siguri că de acolo, de sus, îi veghează şi îi va mustra sau îi va lăuda pentru ceea ce fac.

Colegiul Mihail Cantacuzino, trei decenii de educaţie Activităţile de Ziua Colegiului au fost diversificate. Copiii au amenajat un târg de turism, o expoziţie de produse hand-made şi un atelier ecologic, unde fetele au defilat îmbrăcate în ţinute confecţionate din materiale reciclabile. Viitorii bucătari şi-au demonstrat talentul la prepararea bucatelor pe care le-au ornat cu multă fantezie. Perele au luat forma unei chitări, măslinele au devenit pinguini, iar conopida a fost transformată în oiţă. Nu au lipsit nici concursurile de cultură generală, de sudoku sau de matematică. Elevii claselor bilingve au prezentat programe artistice şi au demonstrat că stăpânesc foarte bine limbile engleză şi franceză. În laboratorul de fizică cei interesaţi au putut afla totul despre încălzirea globală sau despre proiectele din programul european „Noaptea cercetătorilor”, iar iubitorii teatrului au urmărit în sala de spectacole o demonstraţie de talent a trupei „Oglinzi”. Nici sportul nu a fost uitat la sărbătoarea Colegiului. Pe terenul de sport s-a desfăşurat Cupa colegiului la fotbal, în sala de sport a fost organizat un meci demonstrativ de baschet, iar în cămin a avut loc un Campionat de tenis de masă.

Aniversarea a făcut ca toţi cei prezenţi, elevi, actuali şi foşti profesori, să retrăiască cu mândrie şi nostalgie momentele speciale din viaţa liceului, conştienţi de misiunea de a duce mai departe faima şcolii.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…