Home Companiile de consultanţă cred în potenţialul pieţei rezidenţiale

Companiile de consultanţă cred în potenţialul pieţei rezidenţiale

6 min read
0
0
466

Coldwell Banker deschide cea mai mare sucursală, în Titan

Inaugurarea celei mai mari agenţii din reţeaua companiei a necesitat o investiţie de 60.000 de euro.

În ciuda semnalelor pozitive transmise de voci importante din imobiliarul autohton în ultimele luni, majoritatea jucătorilor din piaţă încă păşesc cu precauţie. Există însă şi excepţii. Pentru Coldwell Banker, semnele de revenire a pieţei nu fac decât să susţină planul agresiv de extindere anunţat încă de anul trecut. Reprezentanţii companiei au inaugurat oficial cea de-a 16-a agenţie din reţea, în cartierul Titan. Inaugurarea noii unităţi – cea mai mare de până acum – a necesitat o investiţie de 60.000 de euro. Orientarea companiei către această zonă a Bucureştiului nu este întâmplătoare. „Cartierul Titan este unul din cele mai importante din Capitală, atât din punct de vedere al dimensiunii sale şi al densităţii populaţiei, cât şi al numărului de tranzacţii imobiliare încheiate aici”, subliniază Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Tranzacţiile de „upgrade” de locuinţă pot susţine piaţa de acum încolo
Reprezentanţii companiei se menţin optimişti cu privire la potenţialul segmentului rezidenţial. „Este o piaţă cu totul nouă faţă de anii de boom ai pieţei imobiliare. Totuşi, se încheie în continuare un număr semnificativ de tranzacţii rezidenţiale, atât pe segmentul vechi, cât şi pe cel al locuinţelor noi”, spune Beatrice Dumitraşcu, cea care va coordona activitatea Coldwell Banker Titan, în calitate de managing partner. Ea este de părere că stoparea programului Prima Casă nu va afecta cu mult efervescenţa resimţită în ultima perioadă în sectorul rezidenţial. Asta pentru că, motivează ea, pe piaţă există un număr semnificativ de cumpărători care nu se încadrează în criteriile programului guvernamental, aşa cum este cazul celor care vor să facă un upgrade de locuinţă (să vândă un apartament pe care îl au deja şi să cumpere altul mai scump).

În momentul de faţă, preţurile medii de tranzacţionare pentru locuinţele vechi din zona Titan se situează în jurul următorilor valori: 35.000 de euro pentru o garsonieră, 50.000-55.000 de euro pentru un apartament cu două camere şi între 60.000 şi 70.000 de euro pentru o locuinţă cu trei camere. Potrivit lui Beatrice Dumitraşcu, majoritatea cumpărătorilor se orientează încă spre apartamentele vechi, datorită preţurilor mai scăzute ale acestora comparativ cu unităţile locative noi.

2011, momentul potrivit pentru expansiune
Deschiderea agenţiei din Titan se încadrează în planul Coldwell Banker de a ajunge la o reţea de minimum 20 de unităţi până la sfârşitul acestui an. Pentru extindere este vizată atât Capitala, cât şi marile oraşe ale ţării. Dintre cele 16 agenţii deschise până în prezent, 14 se află situate în Bucureşti, iar celelalte în Arad, Braşov, Câmpulung şi Piatra Neamţ. La începutul acestui an compania a mai inaugurat două sucursale, în zonele Aviaţiei şi Mărăşeşti, în urma unei investiţii de 60.000 de euro.
Planuri îndrăzneţe de expansiune au şi două lanţuri importante de francize imobiliare prezente pe piaţa autohtonă. Astfel, reprezentanţii Century 21 şi Re/Max vizează deschiderea a câte şase noi unităţi în franciză pentru acest an.

SURSA: http://www.imobiliare.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…