Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Comunicat de presa:”Nici vorba de nunti la Castelul Peles!”

Comunicat de presa:”Nici vorba de nunti la Castelul Peles!”

2 min read
0
0
394

Informatia care a circulat prin media zilele trecute, referitoare la posibila organizare de nunti sau alte diverse evenimente private in incinta Pelesului, a fost dezmintita categoric, printr-un comunicat de presa emis de catre conducerea celui mai cunoscut castel – muzeu din Romania.

Astfel, Muzeul National Peles precizeaza ca “nu a organizat si nu va organiza vreodata nunti sau alte manifestari de acest gen, care vin in contradictie cu functia sa de baza – conservarea spatiului istoric si al patrimoniului national deosebit din incinta sa, in concordanta cu politica Ministerului Culturii si Patrimoniului National”.

Totul a pornit de la o declaratie facuta de Gheorghe Fodoreanu, directorul Travel Romania, care, prezent la Targul de Turism World Travel Market de la Londra, a spus ca are cereri de la un important tour operator britanic pentru organizarea a sase nunti ale unor englezi la Peles.

Mai mult, s-au avansat si costuri ale unor astfel de evenimente, vehiculandu-se sume de genul a 14.000 – 18.000 euro pentru 100 de persoane.

In acelasi comunicat de la peles, se mai spune ca “imobilele Peles si Pelisor au fost retrocedate familiei regale romane, iar patrimoniul mobil face parte din patrimoniul national si nu au facut obiectul retrocedarii. Familia regala a inchiriat statului cele doua imobile care functioneaza ca muzee administrate de Ministerul Culturii si Patrimoniului National pana la 19 mai 2013”.

Castelul Peles este inchis publicului pe parcursul intregii luni noiembrie, pentru programul anual de conservare preventiva (curatenie generala si mici reparatii).

SURSA: http://www.ziare.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…