Home Concert special de 8 martie, la Filarmonică

Concert special de 8 martie, la Filarmonică

3 min read
0
0
387

Sala Thalia, a Filarmonicii de Stat Sibiu, va găzdui, marţi, 8 martie, un concert dedicat doamenlor şi domnişoarelor, pentru ziua de 8 martie, după cum transmit reprezentanţii instituţiei sibiene.

Artiştii Alina Bercu, la pian şi Dragoş Mânza, la vioară, în prezent studenţi ai Universităţii de Muzică „Franz Liszt” din Weimar (Germania), vor prezenta marţi, 8 martie, de la ora 19, la Sala Thalia, un recital cu dedicaţie.

“Spectacolul de marţi, 8 martie reprezintă cadoul pe care Filarmonica de Stat Sibiu îl oferă doamnelor şi domnişoarelor din Sibiu cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii” a declarat Ioan Bojin, directorul instituţiei.

Programul concertului cuprinde “Sonata pentru vioară şi pian”, de Maurice Ravel, “Sonata nr.1 în fa minor op.80”, de Serghei Prokofiev şi “Sonata nr.3 în la minor op.25 în caracter popular românesc”, de George Enescu.

Doamnele şi domnişoarele au acces gratuit la acest eveniment.

Alina Bercu s-a născut la Câmpina în 1990 şi a început studiul pianului la vârsta de 7 ani cu profesoara Magdalena Toma. Un an mai târziu devine eleva renumitei profesoare Stela Drăgulin de la Facultatea de Muzică din Braşov, sub îndrumarea căreia a debutat pe scena de concert la vârsta de 9 ani. Din toamna anului 2006, Alina Bercu este studentă la clasa profesorului Grigory Gruzman. A urmat cursuri de măiestrie artistică sub îndrumarea renumiţilor pianişti Karl-Heinz Kämmerling, Lory Wallfish, Rudolf Buchbinder şi Leslie Howard.

Violonistul Dragoş Mânza, născut în 1988 la Iaşi, studiază la clasa profesorului Friedemann Eichhorn şi cântă pe o vioara Nicolas Lupot aparţinând Fundaţiei „Sinfonima” din Mannheim, vioară câştigată prin concurs pentru o perioadă de doi ani. Din partea Academiei de Muzică din Weimar obţine de asemenea o vioară G. Guadagnini.

SURSA: http://www.ronduldesibiu.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…