Home Concertul Coralei I.Cr.Danielescu din Ploiesti a fost bine primit la Ateneul Român

Concertul Coralei I.Cr.Danielescu din Ploiesti a fost bine primit la Ateneul Român

4 min read
1
0
254

Corala ploieşteană, cu maestrul Valentin Gruescu la pupitrul dirijoral şi Mihai Măniceanu la pian s-a aflat printre invitaţii de onoare ai unui spectacol aniversar grandios, dedicat distinşilor compozitori Marta şi Radu Paladi, organizat marţi seara, la Ateneul Român.

Exigentul şi rafinatul public meloman din Bucureşti a avut astfel prilejul să revadă  Corala din Ploieşti, cea care, la prima sa participare la Festivalul Internaţional „George Enescu”, din septembrie 2009,  ridicase sala Ateneului în picioare.

Ca martor ocular la evenimentul de la Ateneu, am gustat din plin şi cu nesaţ bucuria oferită de Concertul cameral. După recitalurile oferite de către Dr. în muzică, conf. univ. Viniciu Moroianu şi invitaţii săi a urmat mult-aşteptata evoluţie a Coralei ploieştene. Exuberantul dirijor Valentin Gruescu şi vocile de aur ale membrilor coralei noastre au reuşit, şi de data aceasta, un spectacol de înaltă ţinută. În program au figurat piese de C. Silvestri, Schubert, Schumann, Brahms, Orlando di Lasso şi Radu Paladi. În final,când cei doi sărbătoriţi – Marta si Radu Paladi, în foto– au urcat pe scenă, publicul i-a aplaudat minute în şir, inclusiv pe excepţionalii artişti ploieşteni.

Iată şi două declaraţii, culese la cald: “ Muzica corală este un capitol aparte al soţilor Paladi. În această seară,Corala ploieşteană a prezentat magistral un repertoriu extrem de dificil, maestrul Gruescu reuşind să insufle coriştilor acel fior artistic de o mare expresivitate şi tehnicitate, care a contaminat sala din primul moment şi reacţia publicului a fost pe măsură, răspunzând  cu aplauze prelungite.Prezenţa pe scena Ateneului a Coralei din Ploieşti a reprezentat, pentru noi toţi, o mare bucurie artistică. O aşteptăm cu nerăbdare în toamnă, la Festivalul Internaţional George Enescu”( Dr. în Muzică Viniciu Moroianu);

„ Corala Danielescu este de mai mulţi ani foarte aproape de sufletul meu, ea fiind una dintre principalele corale căreia i-am încredinţat cu încredere piesele mele şi ale soţului meu. Astă-seară, inegalabilul dirijor Valentin Gruescu, pianistul Mihai Măniceanu şi aceste minunate voci ne-au produs o foarte mare bucurie. Tuturor, felicitări!”( Marta Paladi).

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. mediartys

    20 septembrie 2011 at 12:23 AM

    http://www.mediartys.ro/2011/09/19/corala-danielescu-ploiesti-la-festivalul-george-enescu-bucuresti-2011-cronica-de-concert/ cam aşa a fost, din păcate pentru ei…şi atunci să nu se mai mire că nu le dă primăria bani, nu dă la profesionişti darmite unor amatori, cu tot respectul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …