Home Breaking News Stiri Personale Concurs Rotary – Centenarul hotelului Palace Sinaia

Concurs Rotary – Centenarul hotelului Palace Sinaia

4 min read
1
0
319

In anul 2011, Hotelul Palace Sinaia, aniverseaza 100 ani de existenta. Construit in anul 1911, de Societatea romano-engleza << Sinaia >>, dupa proiectul arhitectului roman Petre Antonescu si al inginerului C.M. Vasilescu, Hotelul Palace a fost in epoca si ramane si astazi una din cladirile reprezentative ale orasului Sinaia – un punct de atractie turistica internationala, impreuna cu cazinoul din Sinaia finalizat in august 1912. Hotelul este momunent de arhitectura, iar arhitectul sau, Petre Antonescu a fost unul din pionierii si personalitatile marcante ale Scolii Romanesti de Arhitectura.

In momentul inaugurarii, in pliantul de prezentare a hotelului scria:

“Telefon in toate camerele, Pension – restaurant – Bar – Dancing, Sinaia – statiune climaterica europeana, situata pe ruta trenurilor Orient-Expres si Alberg-Express”

Aniversarea centenarului se va desfasura in perioada 26 noiembrie 2010 – 15 iulie 2011.

In aceasta perioada se vor desfasura activitati care vor aminti in permanenta aceasta aniversare, prin expozitii dedicate vietii si activitatii arhitectului Petre Antonescu, expozitii si lansarea unui album aniversar privind istoria Hotelului palace, contextul international si cel romanesc in care a fost realizat Hotelul, performantele tehnice si artistice, contextul urbanistic si social din Sinaia, personalitati care i-au trecut pragul, etc.

[nggallery id=29]

In acest sens, la arealizarea acestui program au fost invitate toate organizatiile profesionale ale arhitectilor precum si institutiile administrative locale si centrale.

Asociatia “Clubul Rotary Valea Prahovei” contribuie la aceasta actiune de promovare a “Centenarului Palace Sinaia” prin alegerea ca tema de concurs a imaginii hotelului in cele doua concursuri zonale, deja traditionale, respectiv Concursul de Desen pentru clasele primare din Sinaia, Busteni si Azuga si Concursul de Creatie Artistica si Fotografica adresat elevilor din scolile gimnaziale si liceele din aceiasi zona.

Iata lucrarile realizate de elevii din ciclul primar:

[nggallery id=33]

Mai jos va prezentam Regulamentul concursului, Formularul de inscriere si fotografiile care au fost selectionate in vederea jurizarii, respectand toate conditiile solicitate:

[nggallery id=26]

In Galeria de mai jos prezentam fotografiile care au fost respinse din concurs pentru ca nu au respectat tema propusa. Organizatori pot lua in considerare acordarea unor premii de consolare pentru aceasta categorie de participanti

[nggallery id=27]

Organizatorul Asociatia “Clubul Rotary Valea Prahovei” si Sponsorul “Hotel Palace Sinaia” vor delibera si in cel mai scurt timp vor publica numele tuturor castigatorilor atat la sectiunea de desen cat si la cea de fotografie.

<<< Puteti sa ne sprijiniti prin acordarea unor calificative sau sugestii privind fotografiile si desenele de mai sus utilizand formularul de mai jos. >>>

www.rotarybvp.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Personale

One Comment

  1. Roxana

    13 februarie 2011 at 1:15 PM

    Toate pozele selectionate sunt frumoase , dar din punctul meu de vedere 3 dintre ele nu respecta cerintele regulamentului , 2 dintre ele fiind prelucrate , iar cea de-a 3-a nu are legatura cu tema concursului(cea cu hotelul Caraiman).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…