Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Concursul Național de Dans „Dance For You”, editia a IV-a, la Busteni

Concursul Național de Dans „Dance For You”, editia a IV-a, la Busteni

3 min read
0
0
321

Sâmbătă 11 martie pe scena Centrului Cultural ”Aurel Stroe” din Bușteni va avea loc Concursul Național de Dans „Dance For You” ed. IVa – o manifestare cultural – artistică educațională, extrașcolară de nivel național, organizată de Asociația Centru de Activități Recreative și Educative ”Școala Altfel” în parteneriat cu Centrul Cultural “Aurel Stroe” și primaria Oraș Bușteni.

 

Festivalul este un concurs de dans ce are ca obiectiv general facilitarea, afirmarea potențialului artistic creativ și interpretativ, co-interesând atât elevi cât și profesori din domeniul dansului. Evenimentul vizează dezvoltarea personală a tinerilor dansatori și coregrafi, schimbul de experiență și îmbunătățirea curriculumului școlar al disciplinelor coregrafice, și nu în ultimul rând promovarea unei educatii de calitate prin artă, și nu în ultimul rând să aducă în atenția tuturor participanților stațiunea Bușteni, ca un adevarat pol al culturii și turismului.

La concurs vor participa 700 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 – 19 ani care s-au evidențiat prin rezultate excepționale la manifestările de gen organizate la nivel local / județean / national /international.

Momentele artistice prezentate de copiii înscriși în concurs, vor fi organizate într-un program de 8 ore începând cu ora 10.00 .

Pentru realizarea acestui festival sunt implicate nume marcante din lumea artistica / coregrafică romanească :
– Doina Staiculescu – Maestru Emerit al Sportului – presedinte juriu. Doina Staiculescu este prima sportivă din România care a urcat pe podiumul olimpic la gimnastică ritmică. Ea a cucerit medalia de argint la individual compus, la JO de Los Angeles, din 1984, unde această disciplină a fost introdusă în premieră.
– Sorina Mladin – membru juriu. Sorina Mladin – multipla campioană națională la gimnastică ritmică și instructor la Clubul Sportiv Blue Stars 2000, fostă coregrafă a lui Zoltan Kelemen – singurul patinator român prezent la ultima Olimpiadă de Iarnă (Vancouver 2010) şi la ultimele Campionate Mondiale şi Europene de Patinaj Artistic.
– Ramona Mezei – membru juriu – prim balerina a operei din Brasov
– Alina Zahariuc – membru juriu – profesor coregraf balet clasic Palatul Copiilor Ploiesti

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Nu știi să mergi pe tocuri? Iată cum poți să o faci perfect, în câțiva pași simpli!

Arată grozav, alungesc piciorul și te simți irezistibilă atunci când le porți. Este vorba,…