Home Consorţiu pentru candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020

Consorţiu pentru candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020

4 min read
0
0
201

Consorţiul care sprijină candidatura Timişoarei spre a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2020 intră în acţiune pentru a face un lobby foarte puternic de promovare a oraşului, inclusiv prin intermediul parlamentarilor, la nivelul Ministerului Culturii.
La Primăria Timişoara a avut loc, marţi, o primă întâlnire între membrii consorţiului, format din Cluburile Lions şi Rotary din Timişoara, împreună cu Fundaţiile Academică şi Culturală, Timişoara ’89, Bega şi Asociaţiile Pro Filarmonica şi Timisiensis, reprezentanţii Municipalităţii şi oameni de cultură şi de afaceri interesaţi să sprijine proiectul. Aceştia au semnat un angajament de sprijin al proiectului cultural.

‘Nu puteam lăsa numai primăria să ducă în spate acest proiect. Îl consider mult prea important pentru a nu mă implica’, a declarat, pentru AGERPRES, Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, preşedintele FACT şi iniţiatorul consorţiului. Acesta consideră că Timişoara are mai multe avantaje în faţa celorlalte două oraşe din România – Cluj şi Iaşi – care şi-au exprimat intenţii similare. La rândul său, primarul Gheorghe Ciuhandu a spus că există un angajament de susţinere a demersului privind candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană şi că va fi promovată şi o hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

‘Să eliminăm orice suspiciuni că ar fi propagandă electorală. Este un proiect de importanţă comunitară, iar cine subscrie la acesta cred că îşi face datoria faţă de oraş’, a afirmat Gheorghe Ciuhandu. Printre numele marcante care susţin proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2020 se numără maestrul Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei vieneze, alături de alte personalităţi ale oraşului, ale căror nume au depăşit graniţele ţării. Ciuhandu a subliniat că pentru succesul acţiunii este nevoie atât de sprijin politic, cât şi de unul financiar. O nouă întâlnire pe aceasta temă va avea loc vineri, când vor fi prezenţi şi parlamentarii şi preşedinţi ai filialelor judeţene ale partidelor parlamentare. AGERPRES

SURSA: http://www.administratie.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …