Home Consulatul General al României la Sydney – Newsletter (3)

Consulatul General al României la Sydney – Newsletter (3)

7 min read
4
0
311

Stimaţi domni, stimate doamne,

Consulatul General al României iniţiază un proces de comunicare permanentă cu comunitatea. În acest sens, transmitem primul „Newsletter” realizat de Consulatul General (CG) din comunicările oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe pe teme de actualitate relevante pentru procesele politice şi diplomatice la care ţara noastră este parte.

Sperăm că astfel, prin furnizarea de informatii din surse autorizate, să putem adăuga un plus de autoritate institutională ştirilor care pot fi preluate din surse insuficient informate sau predispuse interpretărilor.

În măsura în care vom intra în posesia unor puncte de vedere oficiale, vom putea răspunde, de asemenea, solicitărilor dumneavoastră privind informatii sau pozitii nationale privind subiecte care nu au fost incluse în buletinele realizate de CG.

Cu prietenie,

Floricel Mocanu

Consul General

Sydney, Australia

—————————————————————————————————-

Ambasadorul Ungariei, convocat la MAE

Joi, 16 iunie, ambasadorul Ungariei la Bucureşti a fost convocat la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, pentru i se transmite protestul autorităţilor române faţă de declaraţiile vicepremierului maghiar, Zsolt Semjén, referitoare la proiectul reorganizării teritorial-administrative a României.

La începutul săptămânii trecute, demnitarul de la Budapesta făcuse aprecieri la adresa împărţirii teritoriului naţional în 8 regiuni de dezvoltare, considerând că acesta ar reprezenta o schimbare intenţionată a hărţii etnice.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a calificat afirmaţiile drept inacceptabile, având, conform comunicatului MAE, un aer supărător de imixtiune în treburile interne ale altui stat.

România va acorda statelor din Nordul Africii asistenţă tehnică şi juridică pentru implementarea democraţiei

În cursul turneului în Nordul Africii, încheiat joi, ministrul Afacerilor Externe a afirmat că ţara noastră este gata să răspundă solicitărilor statelor vizitate (Egipt şi Tunisia) de a trimite experţi în drept constituţional şi în consolidarea societăţii civile, în scopul constituirii statului de drept fără a repeta în mod necesar greşelile României de după Revoluţia din 1989.

La Cairo şi la Tunis, au avut loc şi numeroase contacte economice. Relaţiile cu Egiptul sunt în continuă dezvoltare, ajungând la un nivel al schimburilor de peste un miliard de dolari iar cele cu Tunisia au înregistrat un uşor regres, la circa 125 de milioane de dolari, în special pe fondul reducerii cererii turistice româneşti pentru această ţară în anul 2010 şi începutul lui 2011.

Ajutor umanitar pentru Japonia

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 15 iunie, acordarea unui ajutor umanitar Japoniei, în urma situaţiei create după cutremurul din 11 martie.

Ajutorul va consta în 30 000 de litri de apă plată. Cheltuielile de ambalare, transport intern şi alte costuri, vor fi suportate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat iar transportul internaţional, de Guvern, prin Ministerul Afacerilor Externe, al cărui buget a fost suplimentat în acest scop cu suma de 383 000 lei. Predarea efectivă către autorităţile japoneze va fi efectuată de Ambasada României la Tokyo.

România rămâne deschisă colaborării cu Rusia

România, alături de ceilalţi aliaţi, rămâne angajată în promovarea dialogului şi a cooperării cu Rusia, inclusiv în ceea ce priveşte apărarea antirachetă. Este important ca oportunităţile de cooperare să fie exploatate într-o atmosferă de transparenţă, reciprocitate şi încredere, în beneficiul statelor membre NATO şi al Rusiei, a declarat în cadrul unei conferinţe pe teme de apărare desfăşurată la Londra, secretarul de stat în MAE, Bogdan Aurescu. Declaraţiile survin în contextul replicilor Kremlinului datorate parafării la Washington de către România şi SUA a Acordului privind instalarea în România la Deveselu, lângă Caracal, a unor elemente ale scutului american antirachetă.

Consulatul General Sydney

Tel. + 61 2 93318799

Fax. + 61 2 93571565

E-mail.  consgrom@tpg.com.au

20 iunie 2011

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

4 Comments

 1. Mrs.Cecilia Sherban,QLD

  30 iunie 2011 at 7:28 AM

  Stimate domnule,Mihail Mircea Totpal,bine venit initiativa C.G.al Ro,Sydney.Vorba varanului Pavel Corut :”Cine are informatia,decide situatia!”
  Fara gluma,este foarte necesar ca romanii din diaspora sa ia cunostiinta de ce se mai intampla prin Ro si sa nu ia aminte ce mai spune unul si altul.Spre parerea mea de rau,romanii din australia nu pre sunt o comunitate precum au grecii sau italienii.In plus ,sunt de o (voit !)nestinta in cele mai de toate zilele informatii internationale.Nu prea stiu ce inseamna NATO sau Alianta Atlantica;nu prea stiu ei nici ce inseamna Uniunea Europeana,tribunalul de la Bruxelles si altele cam tot p ‘aci.Deci,cred ca ar fii bine,ca la fiecare numar al revistei dvs oneline,sa rezervati ceva spatiu si unor informatii de ordin general..Ar fii si foarter bine sa luati in calcul ca in Australia nu exista o comunitate ci doar ceva clubulete cu circuit inchis ce se numesc:Biserica Romana Ortodoxa din ,,,si din,,,;Biserica Penticostala din …si din…,etc.
  Cu ocazia alegerilor pt parlamentarii Diasporei am rama s nu ui,ita,ci FOARTE uimita ca Australia nu putea propune propiul ei candidat la o asa functie,si utila dar si f.banoasa pt cel ce se inhama la o asemenea activitate.
  Si nu din cauza ca in Austrlia nu ar fi romani de o mare valoare,morala,profesionala sau din autetnti patriotism DAR,potential candidati,anihilati de Mafia Incopetenitilor din zisa comunitate romaneasca,
  Va intereseaza subiectul?Sa continui?Cecilia Sherban,72 ani,pensionara (vezi Google la Cecilia Sherban;Cecilia.Sherban,Qld,etc)

 2. Mrs.Cecilia Sherban,QLD

  30 iunie 2011 at 8:12 AM

  Despre o anomalie in Australia Daca veti avea curiozitatea sa intrati pe site-urile de la Immigratie Australia ,veti constata ca anemicele asociatii rom ce s-au infiintat de -a lungul timpului in Au,au avut ca membrii pe initiator si membrii famililor lor.Iar ca presedinti,pe toti vopsitorii si somerii din Australia.Nu pt faptul ca am ceva cu vopsitorii sau electricienii dar nu orice electrician poate deveni peste noapte un Lesh Walesha.Intelectuali romani ce au venit in decursul anilor in Au ,s-au decurcat f,bine aici ,fiind vorbitori de englez si bine pregatiti profesional.Cu toate intentiile lor bune de a se atasa micilor grupulete romanesti,au fost asa de frumos pusi pe fuga,incat astazi,acesti doctori(de care este plina Australia), ingineri sau alte categori profesionale de romani cu..studii la zi,multi ani si nu la FF,NICI CA II MAI INTRESEAZA SA SE AMESTECE printre romani,nici macar la un picknic.Au fost amenintati cu taieri de roate la masini;cu furat copii si calpmniati cat de urat si-ar putea imagina cineva . Asa ca,isi vad de viata si profesia lor ,apreciati de concetatenii lor austrlieni si ii lasa pe romanii mai de second hand …sa isi vada si ei de viata lor meschina.Si a caror ocupatie este in general de a face rost de bani cat mai multi,cat mai ilegal posibil si pt care statul in jail nu reprezint absolut de loc o rusie ci o vacanta bine meritata.Naivii mei ausralieni,buni crestini,cred in pocainta oamenilor si le ofera chiar si cursuri de calificare,de continuarea studiilor si posibilitatea de a se antrena intr-un sport.I nchisorile din Australia nu sunt inchisorile din Ro si daca iti este foamene noaptea ,nu te impiedica nimeni sa mergi la frigiderul din bucatrie sa te servesti cu ce vrei.In timpul cand sotii stau la…meditatie,sotiilor si copiilor lor li se dau case de la Stat si alocatii in bani.Asa ca…de sa sa mai munceasca oamenii si sa plateasca taxe la Stat? In acest timp,intelectualii
  romani ,stsau in espectativa:isi vad de viata lor profesionala ,se supra califica si duc ,impreuna cu familia o viata culturala la super : concerte,opera,excursii in strinatate si Cluburi Rotary.Iar cand la tv ni se mai arata niste amarati de hckeri, romani , butoneaza remontcontrolul si schimba canalul dar si nici ca mai vorbesc romaneste in familie. Nimic nou sub soare: pe la 1848 si Eliade Radulescu se intreba:”Unde ne sunt mamele?Unde ne sunt dascalii?Unde ne sunt preotii?!!!”Intrebare este de actualitate si astazi in Comunitatea romaneasca din Austrlia.Sa aveti o zi buna !

 3. Mrs.Cecilia Sherban,QLD

  30 iunie 2011 at 8:36 AM

  Poate ca la SBS Melbourne,Sectia romana,dl carol Kalauz a informat com.romaneasca din Austrlia cine sunt noii membii ai echpei diplomatice romane ce muncesc aici dar ar fii util sa mai amintiti acest lucru.Si…mi se permite o SUGESTIE,nu un sfat.Aceste echipe au venit pt a face lobby pt Ro si ,nci decum, de a da indrumari comunitatii roamanesti pe ce parte a strzii sa treaca,Si,mai ales ,de a beneficia de niste,…sa zic nu peschesuri ci ceva atentii.Intretineti-va cu alti mebrii de amasade iar sotiile dvs sa joace tenis cu sotiile altor ambasadori in Austrlia.Si copii dvs pot fi utili pr a face lobby pt Ro.Aduceti-ti-i la Clubul Dipolmatic unde vor juca sah sau vor participa la frumoase activitati organizate acolo pt copii dipomatilor.Lasa-ti de o parte spaima cu secretamania sau spionajul pentru ca,din fericire,nimeni nu este trimis sa fure ceva din Ro pt simplul moriv ca nu are ce.

 4. Mihai Mircea Totpal

  30 iunie 2011 at 9:33 AM

  Buna ziua,

  subiectul este foarte interesant … astept continuarea
  pot pune la dispozitie cu mare placere spatiu in revista mea online pentru articole cu informatii de ordin general
  ar fi de mare ajutor daca imi puteti furniza astfel de informatii (teme, subiecte) la nivel de link sau chiar articole complete pe care eu o sa le public cu mare placere

  Cu multumiri si respect,
  Mihai Totpal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…