Home Consulatul General Sydney – NEWSLETTER (2)

Consulatul General Sydney – NEWSLETTER (2)

4 min read
0
0
294

Stimaţi domni, stimate doamne,

Consulatul General al României iniţiază un proces de comunicare permanentă cu comunitatea. În acest sens, transmitem primul „Newsletter” realizat de Consulatul General (CG) din comunicările oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe pe teme de actualitate relevante pentru procesele politice şi diplomatice la care ţara noastră este parte.

Sperăm că astfel, prin furnizarea de informatii din surse autorizate, să putem adăuga un plus de autoritate institutională ştirilor care pot fi preluate din surse insuficient informate sau predispuse interpretărilor.

În măsura în care vom intra în posesia unor puncte de vedere oficiale, vom putea răspunde, de asemenea, solicitărilor dumneavoastră privind informatii sau pozitii nationale privind subiecte care nu au fost incluse în buletinele realizate de CG.

Cu prietenie,

Floricel Mocanu

Consul General

Sydney, Australia

—————————————————————————————————-

Prognoze pozitive pentru economia României

Raportul Perspective Economice Globale al Băncii Mondiale a îmbunătăţit uşor estimarea privind creşterea economică a ţării noastre pentru anul 2011, la 1,6%, prognozând un ritm de creştere de 3,7% pentru anul viitor şi de 4% pentru 2013.

Fondul Monetar Internaţional, în schimb, prognozează o creştere de 1,5 % în 2011 şi 4,4 în 2012.

Institutul Național de Statistică de la București anunţă o creştere economică de 1,7% în termeni reali în primul trimestru din acest an, faţă de perioada similară a anului trecut. Industria continuă să înregistreze creşterea cea mai accentuată, cu un procent de 10,1%, urmată de comerţ, transporturi şi telecomunicaţii, cu 1,1%.

Agenţia de evaluare Standard&Poor’s a menţinut calificativul suveran al României la BB+/B, cu perspectivă stabilă, precizând că economia are un potenţial  rezonabil de creştere.

Institut de cercetare în domeniul fizicii teoretice la Măgurele

Ca urmare a colaborării strânse dintre fizicienii români de pe Platforma Măgurele, de lângă Bucureşti şi cei de la prestigiosul institut UNESCO Abdus Salam International Centre for Theoretical Phisics din Trieste, Italia, s-au pus bazele unui proiect privind crearea unui institut internaţional în România, în domeniul fizicii şi al domeniilor conexe.

Înfiinţarea unui institut UNESCO la Bucureşti reprezintă o oportunitate deosebită pentru punerea în valoare a potenţialului ştiinţific şi a infrastructurii existente pe Platforma Măgurele, pentru atragerea în România a unor cercetători importanţi din întreaga lume, de participare la proiecte internaţionale de anvergură, de cooperare cu institute similare la nivel global şi de promovare a ştiinţei şi educaţiei în ţări în curs de dezvoltare.

Consulatul General Sydney

Tel. + 61 2 93318799

Fax. + 61 2 93571565

E-mail.  consgrom@tpg.com.au

16 Iunie 2011

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…