Home Breaking News Stiri Exclusive “Copila cu suflet de floare de mai” – Janice Curpaş

“Copila cu suflet de floare de mai” – Janice Curpaş

9 min read
0
0
415

Georgeta Resteman

Când rostim cuvântul “copil”, fiecare dintre noi – bunici, părinţi sau copii la rândul nostru – simţim fiorul acela unic care ne pătrunde fiinţa ori de câte ori suntem tentaţi să ne spunem în gând: ”rămâi ca un copil!” Această sintagmă s-a întipărit profund în registrele universului meu interior cu ocazia participării, în urmă cu patru ani, la un curs susţinut de către un renumit doctor american: „atunci când dorim să ne detaşăm de absolut toate problemele cotidiene, de grijile sau necazurile de care nu suntem ocoliţi, avem lă îndemână cel mai minunat instrument – pur şi simplu rămânem ca nişte copii -, calea cea mai sigură de ne simţi curaţi, sinceri, buni, plini de energie şi fericiţi pe deplin” – spusese Dr. Eric Pearl. Am mai amintit de acest episod în unul din articolele mele anterioare şi o să-l folosesc în continuare, ori de câte ori îmi va fi dată bucuria de a vorbi despre copii.

Deşi iubesc enorm mogâldeţele acelea cu ochişori vioi, cu zâmbete deschise, pline de sinceritate şi voioşie în care mă regăsesc de nenumărate ori, aici şi acum nu voi vorbi despre copii, la modul general, ci voi încerca, în cuvinte puţine dar cu deplină sinceritate, să mă apropii de universul unui copilaş minunat care a venit pe lume ca o adevărată binecuvântare în familia unor prieteni de departe, la Phoenix, în însorita Arizonă, în urmă cu trei ani – la 19 mai 2009JANICE CURPAŞ.

Fiind departe de ţară, de familie, de prieteni, zilele acestea am răsfoit câteva fotografii  primite din toate colţurile lumii de la persoane dragi sufletului meu. M-am oprit pentru câteva minute asupra unui colaj conţinând o sumedenie de fotografii ale Janicei, fetiţa Roxanei şi a lui Octavian Curpaş – scriitorul şi neobositul jurnalist român din SUA care, în paralel cu activitatea din care-şi asigură existenţa, ne reprezintă cu pricepere şi devotament pe continentul american şi nu numai, în special prin editarea şi coordonarea revistei româneşti din Arizona, Phoenix Mission Magazine dar şi în multe alte publicaţii din ţară şi din diaspora.

Cu o făţucă inocentă, plină de lumină, am regăsit-o pe micuţa prinţesă a familiei Curpaş în diverse ipostaze: de la seriozitate maximă, asemeni unei adevărate domnişoare „prinse cu treburi” importante cărora trebuie să le găsească rezolvarea, la cea contemplativă ce dă impresia că drăgălaşa copilă meditează profund – poate la o povestioară sau o poezioară care a fascinat-o – sau într-o reală dezlănţuire de voie bună, în fotografii în care râde din tot sufleţelul demostrând, neîndoielnic, că se bucură cu-adevărat de cea mai frumoasă perioadă din viaţa unui om, anii copilăriei. Cum de felul meu sunt o tipicară (zodia e de vină, iată scuza de care mă folosesc când mi se impută acest defect, sic!) şi am agenda aniversărilor tuturor celor dragi aproape, mi-am amintit imediat că se apropie ziua de naştere a păpuşii ce-mi zâmbeşte şmechereşte, de parcă-mi spune: mai sunt câteva zile şi împlinesc trei ani!

Folosesc acest prilej pentru a adresa fetiţei cu ochii – luceferi şi zâmbetul – izvor de apă vie, „La mulţi ani!” frumoşi şi buni, să crească mare şi frumoasă, să aibă sufletul plin de bucuria Luminii mereu şi ocrotirea cerească aproape, alături de Roxana şi Tavi, umplându-le viaţa de soare şi sufletele de bucurie! Să ne trăiţi şi voi, părinţi fericiţi şi mândri de realizările voastre, dintre care se distanţează net cea mai mare dintre ele – copila cu suflet de floare, Janice –  semnificaţia biblică a numelui ei fiind „Dumnezeu este îndurător”!

[nggallery id=90]

Şi pentru că sufletul de poet este mereu şi-ntotdeauna puternic ancorat în lumea copilăriei, nu pot să închei altfel decât cu o dedicaţie, ca de la copil la copil:

 *****

Copilă cu suflet de floare de mai

Şi doi ochişori – vii luceferi

Strălucind luminoşi, parcă rupţi din alai

De raze de soare dansând printre nuferi

 *

Copilă cuminte născută-n florar

Când râzi dăruieşti, plin de viaţă,

Un zâmbet sublim. Peste versu-mi hoinar

Presari bobi de rou-aducând dimineaţă.

 *

Dimineaţă să-ţi fie mereu în priviri

Şi-n suflet să porţi cu mândrie

Curcubee de gânduri, mereu fericiri,

Să-ţi dea Domnul pace şi bucurie!

 *

Să creşti în credinţă şi să-ţi împlineşti

Destinul frumos, pe alei cu castani,

În Iubire Divină mereu să trăieşti

Janice, îţi urez şi în vers „La mulţi ani!”

 ***

Georgeta Resteman

Limassol, Cipru, 12 mai 2012

La multi ani cu multa sanatate si numai bucurii pentru micuta printesa Janice si din partea Redactiei “Totpal’s Daily News” 🙂

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

10 Motive Pentru Care ai Putea Avea Nevoie de o Agenţie de Marketing Digital şi de Strategii Adecvate

Dacă nu poţi convinge clienţii să cumpere, viitorul afacerii tale este în pericol. Fără st…