Home Breaking News Stiri Exclusive Corina Diamanta Lupu – “Aşteptând Ziua Îndrăgostiţilor”

Corina Diamanta Lupu – “Aşteptând Ziua Îndrăgostiţilor”

9 min read
1
0
355

Pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor nu este nimic mai firesc decât să spui „Te iubesc”. Rămâne ca tu să decizi dacă alegi să rosteşti doar aceste două cuvinte sau să îi faci iubitei tale o declaraţie de dragoste în toată regula. Indiferent de formula pentru care optezi, aminteşte-ţi că ea merită să o surprinzi în mod plăcut, de aceea adaugă şi un strop de muzică vorbelor tale. „Muzica exprimă ceea ce nu se poate spune în cuvinte”, afirma Victor Hugo, aşa că îndrăzneşte să fii creativ şi alege pentru această ocazie o melodie de dragoste care să îi meargă persoanei speciale din viaţa ta… direct la inimă. În cazul în care nu ştii ce i-ar fi acesteia mai aproape de suflet, îţi propun un cântec clasic, ce a făcut furori de-a lungul timpului, unind numeroase perechi de îndrăgostiţi. “Somethin’ Stupid” se numeşte acest hit, în care Frank şi Nancy Sinatra spun fără pretenţii, deschis şi cu stil „I love you”.

S-a întâmplat în anii 60

Frank şi Nancy Sinatra au înregistrat “Somethin’ Stupid” pe 1 februarie 1967, cu două săptămâni înainte de Ziua Îndrăgostiţilor. Originalitatea, versurile simple, clare şi având un mesaj uşor de înţeles, dar şi spontaneitatea interpretării au făcut ca “Somethin’ Stupid” să se menţină patru săptămâni pe locul întâi în clasificarea US Billboard Hot 100, devenind al doilea single de aur al lui Frank Sinatra, unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică pop ai generaţiei sale. Melodia a fost compusă de C. Carson Parks. Dacă în anii 60 Sinatra era o figură proeminentă  a muzicii de pe Noul Continent, fiind iubit de public, care îi apreciază eleganţa în interpretare, considerându-l un cântăreţ ce respectă standarele impuse de vechea şcoală de muzică americană, nu acelaşi lucru se poate afirma despre Parks. Spre deosebire de Sinatra, Parks este un interpret de muzică folk din Los Angeles ce nu iese cu nimic în evidenţă.

O căsătorie cu (un) cântec

La vremea când apare “Somethin’ Stupid”, nimeni nu auzise de C. Carson Parks, care cânta ocazional împreună cu trupa The Easy Riders şi apărea în spectacole alături de The Steeltown, o formaţie din care făcea parte şi fratele său mai mic Van Dyke Parks. Decişi să continue în muzică pe cont propriu, fraţii Parks şi Terry Gilkyson pun bazele unui grup coral, The Greenwood County Singers, devenit mai târziu The  Greenwoods, în care este cooptată şi cântăreaţa Gaile Foote. Rămas în anonimat, cu două hituri minore, The Greenwods ajunge în pragul destrămării. Înainte să se întâmple acest lucru,  C. Carson Parks şi Gaile Foote se căsătoresc şi înfiinţează duetul Carson şi Gaile. În 1966 cei doi înregistrează pentru Kapp Records albumul “San Antonio Rose” care include şi piesa ” Somethin’ Stupid “, semnată de Carson. Nu mult după aceea, “Somethin’ Stupid” ajunge la urechile lui Frank Sinatra.

“Fă-ne o rezervare la studio”

După ce a ascultat înregistrarea făcută de Carson şi Gaile, Sinatra l-a contactat pe Lee Hazlewood, producătorul fiicei sale Nancy, cântăreaţă şi actriţă, şi i-a cerut acestuia să asculte melodia. Lee îşi aminteşte că după audiţie, Sinatra l-a întrebat: “Ce părere ai, îţi place?” “Ador acest  cântec”, i-a răspuns  el şi a adăugat: “Dacă nu te decizi să îl interpretezi împreună cu Nancy, o voi face eu.” “Sunt hotărât să îl înregistrez alături de Nancy. Fă-ne o rezervare la studio”, i-a spus Sinatra lui Hazlewood.

Frank şi Nancy Sinatra au făcut astfel celebru cântecul lui Carson şi Gaile, versiunea lor dovedindu-se a fi cea mai de succes şi cea mai cunoscută. De asemenea, a fost prima şi singura dată când un cântec interpretat de un duet tată-fiică ajunge pe primul loc în clasamentele americane.

De la Frank şi Nancy Sinatra la Robbie Williams şi Nicole Kidman

“Somethin’ Stupid”, alături de melodii precum “Come Fly With Me”, “New York, New York”, “All the Way”, “Strangers in the Night” sau “One For My Baby” îl vor propulsa pe Frank Sinatra în topul celor mai influenţi muzicieni pop ai secolului 20, printre care se numără Bing Crosby, Elvis Presley şi The Beatles. Merită menţionat şi faptul că Sinatra se remarcă şi în calitate de actor, lui fiindu-i decernat în 1954 Premiul Academiei Americane de Film pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, în pelicula “From Here to Eternity” (1953), în care apare alături de Burt Lancaster.

34 de ani mai târziu, în 2001 cântăreţul britanic Robbie Williams a înregistrat “Somethin ‘Stupid” în duet cu actriţa Nicole Kidman. Piesa a fost lansată pe albumul “Swing When You’re Winning” şi s-a vândut în prima săptămâna de la apariţie în 98.506 exemplare.

Aşa s-a născut un cântec de dragoste celebru. Fie ca şi dragostea ta să renască. Să îţi fie Ziua Îndrăgostiţilor plină de căldură şi culoare, asemenea celui dintâi “Te iubesc”.

Corina Diamanta Lupu
Bucureşti
9 februarie 2012

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

One Comment

 1. Marian Malciu

  11 februarie 2012 at 10:16 AM

  Ziua îndrăgostiţilor…?!
  Românii au ziua de dragobete, dare se uită de ea. Importăm din exterior orice, prosteşte…
  La ce ne foloseşte nouă, românilor această zi? Să ameţim spiritele, să ne îmbătăm cu ideea că ne este bine?
  Avem zile nenumărate pentru câte şi mai câte lucruri, nume ori evenimente. Şi cu asta ce am făcut? De ziua pădurii se taie pădure, de ziua nefumătoruilui se fumează în draci, de ziua femeii se anulează indemnizaţia pentru copii, de ziua unor instituţii de stat se batjocoresc instituţiile şi multe alte anomalii de acest gen se întâmplă sub ochii noştri… în zilele de “sărbătoare”:
  Ziua îndrăgostiţilor este ÎN FIECARE ZI! În fiecare zi ei trebuie să-şi spună TE IUBESC. În fiecare zi soţii trebuie să-şi spună TE IUBESC, aşa cum în fiecare zi părinţiii trebuie să spună copiilor TE IUBESC şi invers, copii să spună părinţilor…
  În rest, tot respectul pentru articolul bine documentat pe linia muzicii de dragoste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“De când cu pandemia, am învățat să prețuiesc mai mult duminicile” de Paul SURUGIU-FUEGO

Uneori îmi pierd răbdarea. Uneori mi se pare că lumea o ia la goană și eu împreună cu ea ș…