Home Breaking News COŞMAR. 100 de studenţi, blocaţi în tren de mai bine de 26 de ore. Fără mâncare şi apă

COŞMAR. 100 de studenţi, blocaţi în tren de mai bine de 26 de ore. Fără mâncare şi apă

4 min read
1
0
405

Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Fizică şi Sport din Galaţi sunt blocaţi în tren încă de luni dimineaţă, de la ora şase. Tinerii sunt lihniţi de foame, obosiţi şi o parte din ei au răcit deja. Au rămas fără apă şi pentru a se hidrata sunt nevoiţi să fiarbă apa din rezervoarele de la WC. Până acum autorităţile au trimis două maşini de deszăpezire: una era stricată, iar cealaltă a greşit drumul, după cum a povestit unul dintre studenţi.

Cei 100 de tineri sunt însoţiţi de doi profesori şi se îndreptau spre Predeal pentru a susţine un examen de schi, după cum a povestit unul dintre tineri. Aceştia au rămas fără mâncare, fără apă şi sunt nevoiţi să stea în frig. Unii dintre au răcit deja. Autorităţile le-au promis că va veni un plug să-i ia. “Nu mai avem provizii. Au trimis două maşini. Una era stricată, iar cealaltă a greşit drumul”, a declarat pentru Realitatea.net, Alin Trandafir, unul dintre studenţi.

Acesta a precizat că li s-a spus că trenul se va întoarce înapoi la Făurei, pe o rută ocolitoare, dar nu ştiu încă nimic. “Nu am reuşit să dormim, am strigat toată noaptea. Am făcut miting”, a mai spus Alin.

Acesta a mai spus că sunt trei trenuri blocate în apropiere de Făurei, iar printre pasageri se află şi jucătorii de la Oţelul Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor CFR Galaţi, trenul InterRegio 1574 Galaţi – Bucureşti se află la C.A. Rosetti, în spatele unui utilaj de deszăpezire, şi că nu poate înainta din cauza zăpezii. Directorul Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii din Galaţi al CFR SA, Ionel Filimon, a declarat că această garnitură ar putea fi întoarsă la Făurei şi redirecţionată pe rută ocolitoare, prin Tecuci.
“Există varianta să aducem acest tren înapoi, în Făurei şi îl trimitem spre Bucureşti prin Tecuci – Mărăşeşti – Buzău – Ploieşti. Porţiunea în care se află acum este complet blocată”, a spus Filimon.
La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Paul Begaru, a declarat că singura soluţie ar fi întoarcerea acestui tren, blocat într-o zonă unde nămeţii ating trei metri şi jumătate. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, în garnitură se află aproximativ 1.000 de oameni.

Vom reveni cu amănunte.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

One Comment

  1. ionica

    7 februarie 2012 at 10:37 PM

    Uneori suntem neputinciosi indiferent de ce potential avem. Mai mare decat puterea lui Dumnezeu nu este nimic,…,spun asta ptr ca m-am nascut acolo in zona si cunosc cum sunt iernile ,adevarat este ca asa viscol ,ger ,vant ,nu cred ca am mai avut ! Indiferent de tehnica ,de potential,de utilaje,daca Dmnezeu a lasat iarana si a impartit geografic Romania cu munti, dealuri si campii,nu putem face nimic ,un tren nu este o caruta sa-l intorci unde vrei si cand vrei ! Fereasca Dumnezeu ! Nu cred ca putem da vina pe autoritati ,pe directori sau prefect,cativa ani buni in urma plecam de la Rusetu gara,unde am asteptat un tren de la Bucuresti pentru faurei de la ora 16.00 pana trecut de miezul noptii,am ajuns spre dimineata in gara Faurei unde am stat in ger si frig zeci de ore ,urcand intr-un tren cu multi fosti detinuti,asa frica ce am tras in acea iarna nu o pot uita dupa potop ,viscol, ger,zeci de ore sa mai circuli intr-un tren cu persoane care nu stiu sub ce decret erau eliberate din puscarie,…,asa se va scrie istoria iernilor in Baragan,altfel nu am mai avea decat munti si dealuri !Bine ca au ramas toti sanatosi !Din ce este scris de Dumnezeu sa treci ca om, nu poti sa te ascunzi sau sa eviti,nu ai unde sa fugi,asa a fost sa fie ptr cei care calatoreau cu acel tren,atunci a venit potopul ,bine ca nu a fost mai rau sa fi cazut partea electrica…! Nu doresc nimanui sa treaca prin asemenea ore ,…,adevarat de groaza ! Si in masina daca erau putea fi si mai rau,drumurile sunt inchise cred ca ar fi fost acoperiti in nameti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La ce sa fii atenta atunci cand cumperi o haina de blana de vulpe de pe Internet: 3 lucruri care conteaza

Faptul ca poti achizitiona online haine de blana este un mare avantaj, mai ales atunci can…