În perioada 9 decembrie 2010 – 9 ianuarie 2011, Consiliul Judeţean Braşov – Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov, împreună cu Compania de Administrare a Domeniului Bran şi Primăria Bran, organizează manifestarea destinată tradiţiilor de Crăciun: „Cumpăna dintre timpuri, la Castelul Bran”.

Evenimentul  cuprinde o expoziţiei de datini şi obiceiuri de iarnă din satele  judeţului Braşov şi o serie de manifestări artistice tradiţionale. Expoziţia se va organiza în spaţiul special destinat din incinta Castelului Bran şi va cuprinde trei momente semnificative:

Colindatul de Crăciun (Ceată de feciori din Ţara Făgăraşului)

Pluguşorul de Anul Nou

Acte de divinaţie şi purificare

Complexul de acţiuni, alcătuit din expoziţie şi prezentarea obiceiurilor menţionate, se va încheia cu o şezătoare tradiţională.

Aşadar, pe tot parcursul evenimentului se vor desfăşura, la Castelul Bran, o serie de manifestări artistice tradiţionale susţinute de cete de feciori şi ansambluri folclorice din judeţul Braşov.

În data de 9 decembrie, la ora 14.00, la Castelul Bran va avea loc vernisajul expoziţiei cu participarea cetei de feciori din  satul Şercăiţa, judeţul Braşov şi al Corului din Poiana Mărului.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…