Home Breaking News Stiri interne Cristina Neagu cea mai bună handbalistă din lume – VOTATI-O!!!

Cristina Neagu cea mai bună handbalistă din lume – VOTATI-O!!!

8 min read
4
0
2,134

Cristina Neagu are şanse de a fi aleasă cea mai bună handbalistă din lume. Votaţi-o pe Cristina Neagu!
Fosta jucătoare a Rulmentul Braşov, actualmente la Oltchim Rîmnicu-Vîlcea şi componentă a lotului naţional, Cristina Neagu, este singura jucătoare de handbal din România nominalizată de Federaţia Internaţională de Handbal la titlul de „Cea mai bună handbalistă din lume“ în anul 2010.
Decernarea titlului depinde de un vot pe site-ul federaţiei sau prin completarea unui formular care este descărcat în calculator şi apoi trimis prin mail, pe adresa it.ihf@ihf.info. Formularul poate fi găsit la adresa http://www.ihf.info/files/voting/fans.pdf (este posibil ca accesarea site-ului să se facă mai dificil) şi cuprinde şi opţiunea pentru cel mai bun jucător de handbal masculin. Reprezentanţii PD-L Braşov şi-au asumat misiunea de a populariza votul pentru jucătoarea româncă. „Am luat legătura şi cu Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, pentru a face cît mai cunoscută posibilitatea de votare, şi dorim să promovăm acest site pe toate reţelele de socializare. Vom trimite aproximativ 15.000 – 20.000 de emailuri către membrii PD-L şi cunoscuţi, astfel încît Cristina Neagu să fie votată de cît mai multă lume. Se poate vota pînă la finele anului 2010. Este o sportivă din România, o sportivă de excepţie, şi dorim să aibă cît mai multe voturi. Este o ocazie de a ne implica, în calitate de cetăţeni, şi de a face ceva concret petnru ea şi echipa naţională“, a declarat Adrian Oprică, consilier local PD-L.
Alături de jucătoarea româncă, sînt nominalizate Ludmila Postnova, Bojana Popovic, Grit Jurack, Katrine Lunde-Haraldsen.

SURSA: http://www.monitorulexpres.ro

Campionatul European de handbal feminin
Fete de bronz

• Elevele lui Radu Voina şi-au revenit după înfrîngerea dureroasă din meciul cu Suedia şi au cîştigat medalia de bronz la Europene, scor 16-15, în finala mică în faţa Danemarcei
• Titlul european a fost cîştigat de NorvegiaNaţionala de handbal feminin a României a învins ieri, la Herning, reprezentativa Danemarcei, scor 16-15 (9-7), în finala mică a Campionatului European, ocupînd astfel locul trei şi cîştigînd medaliile de bronz. Campioana olimpică şi europeană en-titre Norvegia şi-a păstrat trofeul, cîştigînd aseară, la Herning, finala Campionatului European de handbal feminin, în faţa Suediei, scor 25-20 (10-11). Conform regulamentului, cele trei naţiuni medaliate, adică Norvegia, Suedia şi România au obţinut şi calificarea directă la CM din 2011, care va avea loc în Brazilia. În plus, Norvegia s-a calificat şi la Jocurile Olimpice din 2012. Reprezentativa României a încheiat participarea la CE din Danemarca şi Norvegia cu un bilanţ de cinci victorii şi trei înfrîngeri. Tricolorele au învins Spania (30-26) şi Serbia (40-28), în grupa preliminară A, Croaţia (31-22) şi Muntenegru (23-21), în grupa principală I, şi Danemarca (16-15), în finala mică, dar a cedat în faţa Danemarcei (22-25), în grupa A, a Rusiei (20-35), în grupa I, a Suediei (23-25), în semifinale.În culmea fericirii

Portarul naţionalei feminine de handbal a României, Talida Tolnai (foto jos), a declarat că toate jucătoarele au luptat „cot la cot“ şi şi-au dorit cu adevărat să cîştige finala mică a turneului. „Mulţumesc lui Dumnezeu, ne-a dat putere. A fost un meci foarte greu, în care s-a văzut ca am luptat toate, cot la cot. Am simţit cu adevărat că fetele şi-au dorit să lupte şi să cîştigăm împreună“, a declarat Tolnai la TVR 2.
Cristina Neagu a apreciat că meciul cu Danemarca a fost încrîncenat: „A fost totul extraordinar, ieri am fost supărate, dar azi a fost un meci încrîncenat, am vorbit toate fetele, să ne luăm revanşa în faţa Danemarcei. A fost obositor pentru ambele echipe, dar ne-am luptat din suflet şi cred că bucuria e mai mare decît dacă ne calificam în finala mare“.

Cristina Neagu, golgheterul Europenelor

Componenta naţionalei României, Cristina Neagu, a cîştigat titlul de golgheter al Campionatului European, cu un total de 53 de goluri marcate în cele opt meciuri disputate la turneul final.
Ocupanta locului secund în clasamentul golgheterilor este suedeza Linnea Torstenson cu un total de 48 goluri, iar pe locul trei s-a clasat Bojana Popovici (Muntenegru), cu 46 de goluri.
La doar 22 de ani, Cristina Neagu a fost aleasă şi în echipa ideală a Campionatului European, fiind declarată cel mai bun inter stînga. În 9 ianuarie, la Paris, Cristina Neagu va afla dacă a fost declarată şi cea mai bună jucătoare a lumii, Federaţia Internaţională de Handbal avînd în derulare un sondaj în acest sens.

de: M.Ex.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

4 Comments

 1. cristrina neagu

  25 decembrie 2010 at 4:29 PM

  Esti preferata mea te rog sa castigi eu st toata familia mea noroc

 2. Dragan Andrei

  27 decembrie 2010 at 8:35 PM

  hai cristna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Paula-Georgiana

  9 ianuarie 2011 at 1:06 PM

  HAIII CRISTINA!!TE IUBESC !!ESTI CEA MAI TARE DIN LUME!!SI EU FAC HANDBAL CA SI TINE SI SPER CAND VOI FII DE VARSTA TA SA AJUNG CA TINE…!

 4. diana

  6 martie 2011 at 8:29 PM

  Buna Cristina esti ea mai tare din lume….te yubesc shi eu fac handbal shi sper k atunci cand voi fi de varsta ta sa devin o buna jucatoare la fel ca tine! te yubesc , te apreciez, shi iti urez mult noroc shi succes in continuare! sper sa castigati meciurile din liga campionilor …..te pwp shi multe bafta …papa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…