Cum dezvolti afaceri prospere din ecoturism

1191 Cum dezvolti afaceri prospere din ecoturismNu pot sa nu remarc ca de fiecare data cand vreau sa plec intr-o vacanta sau intr-un weekend la munte sau la mare, trebuie sa mi fac rezervare cu ceva timp inainte pentru a ma asigura ca gasesc un loc la un pret convenabil. Concluzia ar fi ca turismul in tara noastra se afla intr-un trend acendent.

Atat la oras, cat si in mediul rural, dezvoltarea unei afaceri in turism este foarte rentabila, mai ales avand in vedere faptul ca Romania are un potential urias de dezvoltare a turismului. De ce? Romania este interesanta pentru turistii straini pentru ca le poate oferi perisaje unice, o varietate de produse culinare (ecologice chiar) mult apreciate, posibilitatea de a lua contact cu obiceiuri traditionale, are manastiri pictate si un rachiu excelent.

Si cum romanul este intreprinzator din fire, cu ajutorul unui imprumut, cu fonduri europene sau cine stie, cu o mostenire, isi poate deschide o pensiune profitabila si frumoasa. Si cine nu si-ar dori sa fie propriul sef, sa lucreze undeva la munte sau la mare intr-o casa frumos amenajata si sa si faca bani din asta?

Afla acum toate informatiile despre cum sa-ti deschizi o pensiune turistica si agroturistica, despre cadrul legislativ si despre cele mai eficiente metode de promovare!

Alte avantaje ale afacerii cu o pensiune turistica si agroturistica ar putea fi:

• Posibilitatea reamenajarii spatiilor deja existente;
• Existenta unei piete in continua dezvoltare;
• Nu este necesara o pregatire tehnica speciala;
• Ocupatia nu este obligatoriu permanenta de-a lungul unui an;
• Posibilitatea de a lucra impreuna cu intreaga familie;
• Posibilitatea de a le vinde clientilor produse obtinute din gospodaria proprie;
• Concurenta slaba, atat ca numar, cat si din punctul de vedere al calitatii serviciilor oferite.

Dar nu e asa simplu cum pare ca sa deschizi o pensiune! Amenajarea unei pensiuni care sa indeplineasca toate standardele de calitate poate fi foarte frumoasa, dar si foarte obositoare. Inainte de toate, trebuie sa cunosti toate reglementarile in domeniu, ce avize trebuie sa obtii, criteriile minime obligatorii ce trebuie respectate pentru a obtine autorizarea de functionare, cum se clasifica pensiunile turistice si agroturistice, ce presupune amenajarea interioara si exterioara a unei pensiuni, in ce constau serviciile unei pensiuni. Apoi, trebuie sa stii cum te pozitionezi in raport cu principalii tai concurenti, cum te promovezi, trebuie sa te gandesti la „trucuri” prin care sa-ti atragi clientii!

SURSA: http://www.afacerilacheie.net

Partajează acest conținut:

Publică comentariul

You May Have Missed