Home Breaking News Stiri Exclusive Cum eviți creșterea firelor de păr pe sub piele

Cum eviți creșterea firelor de păr pe sub piele

7 min read
0
0
132

Din cauza multor reguli care nu sunt respectate atunci când vine vorba despre epilat, te poți confrunta cu multe neplăceri cutanate: înroșirea pielii, iritații, arsuri și nesuferitele fire de păr crescute pe sub piele. Din fericire, poți scăpa destul de ușor de această problemă, dacă respecți recomandările specialiștilor pe care ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

Inestetice, dar pot cauza și infecții

Firele de păr crescute pe sub piele nu reprezintă doar o problemă estetică, dar pot lăsa în urmă cicatrici sau cauza și unele infecții cutanate destul de greu de tratat. De aceea, trebuie să știi ce este necesar să faci pentru a scăpa de ele.

Nu există o certitudine, cum că folosirea unor anumite metode de epilare ar favoriza apariția acestora. Sunt persoane cu pielea sensibilă care se confruntă cu o astfel de neplăcere în mod regulat. Se pare însă că firele de păr crescute pe sub piele se întâlnesc de regulă la persoanele cu părul ondulat sau creț.

Epilarea cu ceară, de preferat

În prezintă, există mai multe metode prin care poți să îndepărtezi firele de păr din anumite zone ale corpului. Printre acestea se află și cea care utilizează ceara epilat, preferată de multe persoane, deoarece este eficientă, are un efect îndelungat și nici nu costă prea mult. De asemenea, nu este necesar să te prezinți la salonul de cosmetică, ci poți să te epilezi și singură acasă, sau cu ajutorul unei prietene. Dacă decizi să procedezi așa, este bine să ai un kit de epilare bine dotat, inclusiv cu rezerve ceara, pentru a nu avea parte de unele surprize neplăcute.

Indiferent însă dacă alegi să mergi la salon sau să te epilezi singură, este important să ai mare grijă să respecți măsurile de igienă, pentru că în acest fel reduci mult din riscul iritațiilor, arsurilor, iar firele crescute pe sub piele nu își fac simțită prezența.

Cum previi creșterea firelor de păr pe sub piele

După cum aminteam ceva mai sus, există și câteva recomandări pe care specialiștii în domeniu le fac celor care vor să prevină creșterea firelor de păr pe sub piele.

Exfoliază pielea

Dacă până acum nu știai cât de importantă este o ședință de exfoliere a pielii înainte de îndepărtarea părului în exces de pe anumite zone ale corpului, acum nu mai ai nicio scuză. Această metodă este foarte eficientă, pentru că te ajută să te epilezi mult mai ușor și cu bune rezultate, dar contribuie și la eliminarea stratului de celule moarte de la suprafața pielii. Reține: cu cât stratul de celule moarte este mai gros, cu atât riscul de a te confrunta cu fire de păr crescute pe sub piele este mai mare.

Poți să exfoliezi pielea ușor și în mod natural, cu un un scrub pe care îl poți face și în casă, dar cu siguranță cel mai eficient este peelingul chimic, unde se folosește cremă pe bază de acid glicolic, acid salicilic sau lactic. Încearcă și te vei convinge că avem dreptate.

Dezinfectează zona după ce te-ai epilat

După ce ai încheiat ședința de epilat, calmează iritațiile pielii cu un produs natural, cum ar fi un ulei de mușețel sau ulei din arbore de ceai. Nu doar că vei simți o senzație de ușurare, dar și pielea ta se va comporta mult mai bine. Iritații, înroșire? Nici vorbă, și nici fire de păr crescute se sub piele, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun, nu-i așa?

Cremă de bebeluși pentru iritații

Dacă totuși inevitabilul s-a produs și ai parte de acele iritații de după epilat, poți preveni infectarea lor cu ajutorul unei creme recomandate pentru eritemul fesier al bebelușilor. Simplu, dar mai ales eficient!

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…