Home Breaking News Stiri Exclusive Cum să ai grijă de mașina ta pe timpul iernii. Trei măsuri esențiale!

Cum să ai grijă de mașina ta pe timpul iernii. Trei măsuri esențiale!

6 min read
0
0
366

Sezonul rece este unul în care mașina ta are nevoie de măsuri suplimentare de îngrijire. Precipitațiile, drumurile acoperite de polei sau zăpadă, precum și temperaturile extrem de scăzute sunt factori pe care trebuie să știi cum să îi gestionezi. De măsurile pe care le iei depinde bunăstarea autoturismului tău. Iar o situație bună a mașinii te poate ajuta să economisești sume importante de bani.

Cu ajutorul informațiilor din acest articol, vei putea descoperi care sunt măsurile pe care le poți lua în timpul sezonului rece, în așa fel încât mașina ta să funcționeze la nivel optim și să nu necesite reparații.

Cum te asiguri că mașina ta este protejată pe timp de iarnă

Toate elementele componente ale unei mașini sunt supuse unor condiții dificile, pe parcursul iernii. De la elementele care alcătuiesc structura internă și pana la caroserie, nimic nu scapă de presiunea frigului. Cu toate acestea, unele elemente sunt mai vulnerabile decât altele și necesită atenție sporită. Trebuie să ai grijă de:

  1. Bateria mașinii

Pe parcursul iernii, bateria mașinii tale este cea mai vulnerabilă componentă a autoturismului. În special temperaturile scăzute reprezintă o amenințare, deoarece ele pot provoca înghețarea bateriei. Într-o astfel de situație, riști ca mașina ta să nu mai poată porni și să ai nevoie de reîncărcarea sau înlocuirea acumulatorului. Pentru a evita o situație de acest fel, apelează la baterii auto Bosch de la Sorgeti.ro. Acestea fac foarte bine față frigului. O altă măsură pe care o poți lua este să pornești măcar o dată la câteva zile motorul mașinii, chiar dacă nu te deplasezi cu ea.

  1. Parbriz și lunetă

Și din acest punct de vedere, temperaturile scăzute reprezintă o amenințare. Este nevoie de lichid de parbriz pentru a asigura o vizibilitate optimă în timpul mersului. Numai că unele soluții sunt ineficiente pe parcursul iernii, deoarece nu fac față temperaturilor scăzute și pot îngheța în recipientul dedicat. Tocmai de aceea, este necesar să alegi o soluție pentru parbriz care să facă față și temperaturilor extrem de scăzute, de până la -30 de grade.

  1. Motorul autoturismului

Motorul este o altă piesă supusă unei presiuni ridicate pe parcursul iernii. Elementul care îți pune în mișcare mașina face față cu greu condițiilor extreme și necesită o îngrijire minuțioasă. Este necesar să îl pornești constant și să îl lași să se încălzească bine de fiecare dată, înainte să pleci cu mașina de pe loc. În special motoarele Diesel sunt foarte vulnerabile, din acest punct de vedere. Este de evitat folosirea lor pe distanțe foarte mici, mai ales pe parcursul iernii, mai ales fără o încălzire riguroasă în prealabil.

Pentru a avea garanția că mașina ta funcționează bine în timpul sezonului rece, ai grijă de aceste trei elemente esențiale. Nu uita, de asemenea, că trebuie să te echipezi cu un set performant de cauciucuri de iarnă, dar și cu lanțuri și alte elemente care să te protejeze de drumurile dificile din timpul iernii. Acordă atenție semnalelor transmise de mașina ta și nu ezita să mergi la service, dacă sesizezi că ceva este în neregulă. Astfel, vei avea parte de drumuri confortabile și care nu te vor supune unor cheltuieli inutile.

Sursa foto: Pixabay.com

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…