Home Cum va arăta Parcul Olipmic din Londra în 2012 (Harta 3D)

Cum va arăta Parcul Olipmic din Londra în 2012 (Harta 3D)

5 min read
0
0
279

HARTA 3D a PARCULUI OLIMPIC din Londra.

Cum va arăta locul în care vor concura 23.000 de sportivi în 2012.

La Londra se construieşte Parcul Olimpic, care va găzdui Jocurile Olimpice în 2012. Cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, micul oraş destinat Jocurilor Olimpice va fi numit Parcul Olimpic Regina Elisabeta (Queen Elizabeth Olympic Park).

Varianta electronică a ziarului the Guardian prezintă o hartă 3D a Parcului Olimpic. Cine doreşte să viziteze virtual locul unde vor concura circa 23.000 de sportivi în 2012, poate să acceseze HARTA AICI.

Parcul Olimpic a fost proiectat de EDAW Consortium în colaborare cu Arup şi WS Atkins, ulterior fiind preluat de LDA Design împreună cu Hargreaves Associates.

Velodromul are o capacitate de 6.000 de spectatori şi este situat în nordul parcului Olimpic. Designerii au gândit arena luând în considerare şi indicaţiile unor atleţi.

Circuitul BMX se află lângă Velodrom şi 48 de ciclişti se vor întrece acolo. Circuitul este dotat cu obstacole şi curbe care vor testa abilităţile acestora.

Arena de baschet are o capacitate de 12.000 de spectatori şi este situată tot în nordul parcului olimpic.

The Eton Manor are 13 terenuri de tenis special amenajate pentru jucătorii imobilizaţi în scaune cu rotile. De asemenea, la Eton, se vor putea antrena cei care participă la competiţii acvatice.

Stadionul Olimpic are o capacitate de 80.000 de spectatori şi este înconjurat de un râu, iar oamenii vor putea intra în arenă traversând nişte poduri. Stadionul este construit folosind cu 75% mai puţin oţel decât alte structuri similare.

Arena pentru polo se află lângă Stadionul Olimpic şi Centrul Acvatic şi are o piscină pentru încălzire şi una pentru competiţii. Aceasta va fi demontată după Jocurile Olimpice şi părţi din ea vor fi integrate în diverse locuri din Marea Britanie.

Centrul Acvatic se construieşte încă din 2008, iar acoperişul are 160 de metri. Centrul are piscine lungi de 50 de metri şi o piscină de 25 de metri special concepută pentru plonjoane.

Arena de handbal are o capacitate de 7.000 de spectatori şi este construită pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. În arenă vor fi jucate numai meciurile preliminare de handbal, semifinalele şi finala fiind jucate în Arena de baschet.

Cele două arene de hochei au o capacitate de 16.000 de oameni şi au fost construite în vara aceasta pentru a fi testate în mai 2012.

Parcul Olimpic va fi terminat la începutul lui 2012 şi va acoperi 27 de hectare. Circa 23.000 de atleţi şi oficiali vor fi cazaţi aici pe timpul competiţiilor. Parcul va dispune de mai mult de 3.300 de apartamente dotate cu televizoare, internete şi acces la zone verzi. De asemenea, va exista o cantină cu o capacitate de 5.500 de locuri şi o policlinică.

SURSA: http://www.gandul.info

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…