Home Cumpana dintre ani la Castelul Bran, 9 decembrie 2010 – 9 ianuarie 2011

Cumpana dintre ani la Castelul Bran, 9 decembrie 2010 – 9 ianuarie 2011

2 min read
0
0
218

În perioad 9 decembrie 2010- 9 ianuarie 2011, Consiliul Judeţean Braşov- Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov împreună cu Compania de Administrare a Domeniului Bran şi Primăria Bran organizează manifestarea destinată tradiţiilor de Crăciun: CUMPĂNA DINTRE TIMPURI LA CASTELUL BRAN. Evenimentul cuprind o expoziţiei de datini şi obiceiuri de iarnă din satele judeţului Braşov şi o serie de manifestări artistice tradiţionale.

Expoziţia se va organiza în spaţiul special destinat din incinta Castelului Bran. Ne propunem prezentarea a trei momente semnificative:

  • Colindatul de Crăciun (Ceată de feciori din Ţara Făgăraşului)
  • Pluguşorul de Anul Nou

Acte de divinaţie şi purificare

Complexul de acţiuni, alcătuit din expoziţie şi prezentarea in vivo a obiceiurilor menţionate se va încheia cu o şezătoare tradiţionlă.
Aşadar Pe tot parcursul evenimentului, se vor desfăşura la Castelul Bran o serie de manifestări artistice tradiţionale susţinute de cete de feciori şi ansambluri folclorice din judeţul Braşov.

În data de 9 decembrie ora14 la Castelul Bran va avea loc vernisajul expoziţiei cu participarea Cetei de feciori din satul Şercăiţa, judeţul Braşov şi al Corului din Poiana Mărului.

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…