Home Cunoaste-l pe Dumitru Sofronea, cojocarul regelui

Cunoaste-l pe Dumitru Sofronea, cojocarul regelui

2 min read
0
0
441

Tatal lui a facut cojoace si pieptare pentru boieri si chiar pentru Regele Mihai! El duce mai departe traditia si meseria. Si nu se poate plange: are clienti care de care mai alesi! Arta cu care Dumitru Sofronea coase cojoacele i-a adus atat faima cat si bani. Nu lasa priceperea sa se piarda. Fetele lui vor duce mai departe traditia.

La poalele muntilor Fagaras, Dumitru Sofronea nu lasa traditia sa moara. Are 76 de ani si coase pieptare si cojoace de cand se stie.

A invatat arta de la tatal sau iar pieptarele facute de familia Sofronea au ajuns faimoase dupa ce chiar Regele Mihai i-a fost client. Intai a fost la expozitie, la Muzeul satului, apoi a mers in Parcul Carol.

Iar fiul batranului mester Sofronea a dus mestesugul mai departe, cu acelasi talent. Asa ca pieptarele si cojoacele lor sunt cautate nu doar de mai marii tarii, dar si de cei din afara.

Statul roman i-a recunoscut priceperea lui Dumitru Sofonea si i-a acordat titlul de “tezaur popular viu”.Dumitru Sofonea spune ca va continua sa lucreze cat va trai iar arta lui va fi dusa mai departe de fiicele sale.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …