Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Cupa Mondiala de Escaladă pe Gheață (UIAA Ice Climbing World Cup) – editia 2013

Cupa Mondiala de Escaladă pe Gheață (UIAA Ice Climbing World Cup) – editia 2013

2 min read
0
0
296

Cățărători de performanță din întreaga lume vor putea fi admirați, în perioada 8-10 februarie 2013, la Bușteni, unde se desfășoară etapa românească a Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheață. Evenimentul va fi organizat de Primaria Busteni in baza parteneriatului semnat intre Clubul Alpin Roman, Consiliul Local Busteni si Federatia Romana de Alpinism si Escalada conform Hotararii 199 / 29 octombrie 2012 (Click AICI).

Site oficial http://www.iwcbusteni.ro

Competiția se va desfășura la baza pârtiei Kalinderu, pe o structură artificială complexă, construită în 2010. Este, totodată, una dintre cele mai spectaculoase faze ale concursului. Competitorii vor trebui să escaladeze structuri artificiale înalte de 25 de metri, acoperite cu gheață menținută cu un sistem special de refrigerare proiectat și construit în Canada.

Pentru turiștii veniți să se distreze în Fun Park-ul din Bușteni sau să schieze pe pârtia Kalinderu, intrarea în apropierea spațiului unde se desfășoară concursul este liberă. În plus, îi așteaptă multe alte surprize, precum spectacole și concerte în aer liber. Competiția se va trasmite în direct, și pe internet, pentru a putea fi vizualizată în întreaga lume.

UIAA Ice Climbing World Tour 2013 from UIAA – Mountaineering & Climbing on Vimeo.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…