Home Cupa Valea Prahovei în Arta Culinară, bani pentru Japonia (VIDEO)

Cupa Valea Prahovei în Arta Culinară, bani pentru Japonia (VIDEO)

3 min read
0
0
472

Asociația Natională a Bucătarilor si Cofetarilor din Turism – România continuă strângerea de fonduri pentru Asociatia profesionala din Japonia ”All Japan Chefs Association”, care va dona banii persoanelor sinistrate din Tara Soarelui Răsare, iar expozitia de artă culinară cu vânzare este o dovadă de întelegere pentru situatia în care se găseste poporul afectat de cutremurul, urmat de Tsunami din data de 18 martie. Concursul culinar a avut loc la Cabana Vânătorilor din Predeal si a reunit 20 de echipe de bucătari profesionisti din judetele Prahova si Brasov.
În acest weekend la Predeal s-a desfăsurat concursul profesional regional ”Cupa Valea Prahovei în Arta Culinară”. Evenimentul cu scop umanitar a fost organizat de Asociatia Natională a Bucătarilor si Cofetarilor din Turism- România, iar la concurs s-au prezentat cele mai bune de echipe de bucătari si cofetari din zonă, care au prezentat o serie de preparate culinare de exceptie.
Concursul organizat pe trei sectiuni: bucătărie, cofetărie si artistica a avut ca temă de lucru pentru bucătari: platou festiv pentru opt persoane si un meniu gourmet pentru o persoană. La cofetărie, un tort festiv si un platou cu petit four cu fursecuri sau bomboane.
La sectiune artistică, maestrii culinari au avut temă la alegere: sculptură în fructe sau legume.
Toate preparatele au fost pe măsură iar alegerea celor mai buni bucătari si cofetari din concurs, nu a fost o sarcină prea usoară pentru membrii juriului.
La final cei mai buni cofetari si bucătari din concurs au primit cupe, diplome si medalii. Castigătorul Cupa Valea Prahovei va participa la finala Cupa României în arta Culinară care va avea loc în această toamnă, la Bucuresti. Sumele încasate din produsele vândute publicului vor fi depuse sub formă de donatie în contul ANBCT- România si vor fi donate către All Japan Chefs Association, pentru sinistrati.

httpv://www.youtube.com/watch?v=j1VU_W5IdYc

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…