Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Cursul de iniţiere în alpinism la Sinaia

Cursul de iniţiere în alpinism la Sinaia

9 min read
1
0
816

In data de 29 octombrie a.c., începând cu ora 11.00, în prezenţa Excelenţei Sale, domnul Rasem Yacoub HASHEM, ambasadorul Republicii Iordaniene la Bucureşti, la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia a avut loc ceremonia de încheiere a ‘Cursului de iniţiere în alpinism’ la care au participat, în premieră, 12 jandarmi iordanieni.
Cursul de iniţiere, care s-a desfăşurat în perioada 11-29 octombrie a.c., este prima activitate de acest gen desfăşurată în cadrul unui centru de pregătire al Jandarmeriei Române, destinată exclusiv cadrelor provenite dintr-o instituţie militară a altei ţări.
Cu această ocazie, E.S. Rasem Zacoub HASHEM, ambasadorul Republicii Iordaniene la Bucureşti, a declarat:
“Sunt bucuros să particip la ceremonia de încheiere a cursului de iniţiere în alpinism şi sunt bucuros că un grup de 12 iordanieni din cadrul Jandarmeriei Iordaniene au absolvit acest curs.
Folosesc acest prilej pentru a aminti bunele relaţii existente între Iordania şi România, care datează încă din anul 1974, când s-au deschis cele două ambasade la Amman şi respectiv la Bucureşti. Mai mult, cooperarea militară progresează continuu datorită vizitelor reciproce şi schimbului de experienţă între cele două ţări, care periodic organizează cursuri de pregătire. Aş dori să amintesc, de asemenea, vizita în România a domnului general maior Tawfeeq Al-Tawalbeh, directorul Forţelor Iordaniene de Jandarmerie, din perioada 3-6 august a.c., care a contribuit la consolidarea relaţiilor bilaterale dintre cele două instituţii şi care a deschis noi posibilităţi de cooperare.
Aş dori să menţionez, aici, şi faptul că, recent, Iordania a devenit membră a Asociaţiei Europene şi Mediteraneene a Forţelor de Poliţie şi Jandarmerie cu statut militar (FIEP), ceea ce reflectă buna reputaţie de care se bucură pe plan internaţional şi care îi oferă noi posibilităţi de cooperare cu alte ţări.
Domnule general locotenent Olimpiodor Antonescu (inspectorul general al Jandarmeriei Române) aş dori să vă mulţumesc, atât dumneavoastră, cât şi cadrelor didactice, pentru eforturile pe care le depuneţi în mod constant, pentru dezvoltarea cooperării dintre Iordania şi România.
Vă felicit pe dumneavoastră şi pe absolvenţii acestui curs, care în mod cert îi va ajuta în activitatea pe care o vor desfăşura, în viitor, în ţările lor.Vă mulţumesc!”.
La finalul ceremoniei de absolvire a cursului, jandarmii iordanieni şi instructorii din cadrul Centrului Montan Jandarmi Sinaia au prezentat un exerciţiu demonstrativ, în cadrul căruia au exemplificat tehnicile folosite în misiunile de salvare şi evacuare din zonele montane.

Info: În conformitate cu prevederile Planului de acţiune româno-iordanian privind coordonarea cooperării, a schimbului de experienţă şi pregătirii de specialitate în domeniile de competenţă specifice jandarmeriei, în perioada 11-29.10.2010, la C.P.P.C.J.M. Sinaia s-a organizat şi desfăşurat un curs de iniţiere în alpinism la care au participat 12 stagiari.
Pe timpul activităţilor didactice au fost susţinute prelegeri şi activităţi practice structurate pe exerciţii cu obiective specifice, astfel: formarea deprinderilor de bază referitoare la folosirea materialelor specifice, asigurare, autoasigurare şi cooperare în echipă; însuşirea noţiunilor teoretice şi a deprinderilor practice utilizate în intervenţia alpină – montană; dezvoltarea rezistenţei fizice şi a calităţilor psihice şi motrice de a urca, coborî şi traversa versanţi, înălţimi, trasee cu grade de dificultate mici şi medii, folosind materiale specifice de alpinism; însuşirea tehnicilor de acordare a primului-ajutor pe munte, în caz de accident; însuşirea şi aplicarea tehnicilor referitoare la regulile de siguranţă pentru prevenirea, evitarea şi reducerea riscurilor de accidente specifice acţiunilor în mediul montan.
Organizarea stagiului de pregătire la C.P.P.C.J.M. Sinaia prin participarea personalului din structuri de specialitate ale altor ţări, respectiv Jandarmeria Iordaniană, reprezintă dovada recunoaşterii profesionalismului instituţiei şi înscrierea acesteia în rândul celor cu vocaţie internaţională.
Recunoaşterea formală a pregătirii, a efortului depus timp de 3 săptămâni, s-a materializat prin înmânarea de către distinşii oaspeţi a actelor oficiale ce atestă competenţele profesionale dobândite, certificatelor de absolvire, diplomelor de merit şi de participare, precum şi a plachetelor simbolice cu însemnele Jandarmeriei Române şi ale C.P.PC.J.M. Sinaia.
Pregătirea specifică de bază, dobândită în aceste 3 săptămâni, solicită participarea şi la celelalte cursuri de nivel superior pentru a desăvârşi întreaga pregătire în domeniul montan, necesare participării la executarea unor misiuni specifice complexe.
Pe lângă activităţile de pregătire, stagiarii au beneficiat de un program de relaxare şi cunoaştere a locaţiilor şi frumuseţilor zonei de dispunere a C.P.P.C.J.M. Sinaia, ocazii în care au legat şi consolidat relaţii de prietenie şi colaborare cu instructorii centrului.

SURSA: http://www.stiriprahova.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

One Comment

  1. pascal

    31 octombrie 2010 at 12:57 AM

    iordania e regiune nu e Republica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…