Home Cutremur de pământ la Washington DC

Cutremur de pământ la Washington DC

2 min read
0
0
196

Simona BOTEZAN

Un cutremur cu magnitudinea 5.9 pe scara Richter s-a produs marţi, 23 august 2011, în Northern Virginia, Washington DC şi Maryland, la ora locală 1:51 pm.

Cutremurul s-a resimţit puternic din Washington DC Metropolitan Area până la New York, în clădirile de birouri Concord, NH. Momentan nu există raporte privind pagube materiale majore.

Străzile din centrul oraşului Wasington DC sunt pline de oameni, iar o serie de clădiri din zona centrală şi Casa Albă au fost evacuate.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la adâncimea de 1 km, în localitatea Louisa, din centrul Virginiei, unde intensitatea cutremurului a atins 7.0 grade pe scara Richter. Pagubele materiale sunt mici deoarece durat cutremurului a fost mică, 20-30 de secunde.

Alarmele de incendiu au sunat în întreaga zona metropolitană, dar din fericire nu s-au produs pagube materiale majore, pierderi de vieţi omeneşti sau întreruperi semnificative ale furnizării de gaze naturale, apă şi current electric.

Totuşi, la 60 de minute după cutremur liniile telefonice fixe şi mobile încă nu funcţionează, dar cauza este aglomerarea reţelelor de către utilizatori.

***

Noi suntem bine. N-am păţit nimic!

Simona BOTEZAN
Washington DC USA
23 august 2011
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…