Home Breaking News Stiri Prahova Cvartetul ARTYS la Teatrul de Comedie sau Revelionul Artistilor 2014 alaturi de mari actori romani

Cvartetul ARTYS la Teatrul de Comedie sau Revelionul Artistilor 2014 alaturi de mari actori romani

3 min read
0
0
657

Teatrul de Comedie şi-a adunat prietenii la începutul lui 2014 pentru a marca cei 53 de ani de la premiera celui dintâi spectacol pe această scenă. A devenit, de fapt, o tradiţie ca în fiecare an, la 5 ianuarie, în vechea clădire a instituţiei din Centrul Vechi al Capitalei, să se organizeze o sărbătoare, cu întreaga trupă, cu cei care au făcut parte din echipă încă în anul înfiinţării (1960), cu cei care s-au alăturat teatrului în anii ce-au urmat şi cu mulţi alţi invitaţi, adică “prieteni ai Comediei”, vorba directorului George Mihăiţă, amfitrionul serii de duminică.

totpal daily news

Conducerea instituţiei a hotărât să facă şi o dedicaţie la această sărbătorire: cronicarului de teatru. Mai bine zis a consacrat evenimentul acestei bresle. Aşa că după câteva momente muzicale de exceptie susţinute de Cvartetul Artys au urmat momente de teatru, amuzante pentru mulţi, în care patru actori au avut ca subiect cronicarul. Apoi, un final încântător: Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru ne-au spus sau… cântat (a câta oară!) povestea pinguinului Apolodor (Cartea cu Apolodor de Gellu Naum).
Chiar dacă cel care a fost primul director al Teatrului de Comedie, Radu Beligan, nu a putut să vină de data aceasta, seara i-a fost dedicată, George Mihăiţă numindu-l “rege al teatrelor” româneşti. Nu au lipsit unii dintre actorii care au jucat încă în primii ani pe scena de aici: Sanda Toma, Marin Moraru, Stela Popescu. Au venit şi Mircea Albulescu, şi Gheorghe Visu, şi Vladimir Găitan, şi Horaţiu Mălăele şi mulţi alţi actori dar şi regizori, toţi stând la taifas şi urându-şi reciproc “La mulţi ani!”. Câteva generaţii de actori în activitate – într-o seară de duminică la “Comedie”!
SURSA JurnalulPROTV
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…