Home Breaking News Stiri Exclusive Dan TEODORESCU: Demnitate, solidaritate, respect !

Dan TEODORESCU: Demnitate, solidaritate, respect !

4 min read
0
0
562

În prima zi din octombrie, pe plan mondial se aniversează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. În acest context, pe 1 octombrie 2018, Sala „Ana Aslan” din cadrul Centrului Cultural Multifuncţional pentru Persoanele de Vârsta a Treia din Iaşi a găzduit un eveniment cultural de excepţie, sub titulatura „Demnitate, Solidaritate, Respect”.

Organizatorii au fost Centrul Cultural Multifuncţional pentru Persoanele de Vârsta a Treia Iaşi şi Asociaţia Judeţeană Iaşi Moldova a Pensionarilor, moderatorii manifestării fiind Magdalena Lupu şi Mihai Vieriu.

Pentru început, Liviu Filipescu – preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice a prezentat importanţa Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, unde s-a menţionat şi câteva aspecte legate de valoarea punctului de pensie în România.
Din partea Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice, Marian Stanciu a lecturat un mesaj trimis ieşenilor de preşedintele Preda Nedelcu.

În continuare, preotul Radu Brînză, de la Parohia Sf. Haralambie Iaşi, a vorbit asistenţei despre valorile morale ale familiei, cu trimiteri clare la participarea românilor la Referendumul din 6-7 octombrie 2018. Părintele a spus: “Cu Hristos, iubirea nu se termină niciodată! Familia este sfântă, iar statul este puternic, când o familie este puternică, iar familia trebuie să fie constituită dintr-un bărbat şi o femeie. Biserica nu face politică, dar ea susţine referendumul, unde cu toţii e bine să votăm DA! Vă rugăm, ca pe 6 şi 7 octombrie să spuneţi DA la referendum. Să dea Dumnezeu să reuşim!”.

A urmat un program cultural-artistic de ţinută, la care şi-au adus contribuţia Grupul Coral “Senior” (dirijor: Elisabeta Ciobanu – 82 ani) şi Grupul Coral “Seniorii celor Şapte Coline” (dirijor: Elena Apostol). Soliştii ultimului grup coral menţionat au fost Iulia Rabac şi Roxana Poiană, iar Stela Lazanu a avut un recital poetic de excepţie. Iulia Rabac a prezentat publicului şi un frumos recital de muzică populară.

Actriţa Ina Paladi a recitat un poem de Adrian Păunescu, iar Angela Pistol a rostit o poezie proprie, ambele în spiritul evenimentului. Inginera Zenovia Ghican a dorit să expună câteva metode medicale speciale, prin autocontrol, elaborate de Dan Seracu, fără însă a avea un prea mare succes la public. În final, cei prezenţi au putut admira şi expoziţia de pictură “Culorile toamnei” a lui Iulian Ipimahi, absolvent al Şcolii Populare de Arte Iaşi.

—————–
Dan TEODORESCU

Iași, 5 octombrie 108

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…