Home Breaking News Stiri interne De unde isi trage numele Cascada Cailor, cea mai inalta cadere de apa din Romania

De unde isi trage numele Cascada Cailor, cea mai inalta cadere de apa din Romania

2 min read
0
0
687

Cascada Cailor este cea mai inalta cadere de apa din Romania, cu o inaltime de 80 de metri. Impresionantul obiectiv turistic este situat in apropierea Complexului Turistic Borsa,judetul Maramures si face parte din Rezervatia Naturala Piatra Rea. 

Cascada Cailor s-a format pe cursul raului Fantana, aflandu-se la o altitudine de 1.300 m. Caderea de apa incepe de pe Podisul Cailor.

Originea denumirii 

Legenda spune ca numele Cascadei Cailor provine de la o intamplare petrecuta aici cu mult timp in urma. O turma de cai a fost incoltita in timpul unei furtuni de catre un urs pe marginea platoului de unde se formeaza cascada, iar din cauza spaimei si in lipsa vizibilitatii, caii au sarit in gol si au murit.

Marcati de eveniment, localnicii au inceput să foloseasca numele de Cascada Cailor. Tot de aici isi trag numele Muntele Cailor, circul glaciar Podul Cailor si Izvorul Cailor.

Cum ajungi la Cascada Cailor

Accesul turistilor se poate face dinspre Complexul Turistic Borsa sau de pe creasta muntilor Rodnei.

Dinspre Complex se poate urca pe jos, pe traseul marcat cu triunghi rosu (2 – 3h) sau urcand cu telescaunul si apoi continuand pe jos 1 km. Cea de-a doua optiune permite vizitarea cascadei inclusiv iarna, cand intreaga cadere de apa este inghetata.

SURSA: hhttp://www.skytrip.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…