Home Despre tablitele de la Sinaia si nu numai

Despre tablitele de la Sinaia si nu numai

5 min read
0
0
1,541

Cand filologa Viorica Enachiuc a publicat cartea “Rahonczi Codex. Descifrare, transcriere si traducere”, am avut inca o dovada ca si in lumea specialistilor in domenii delicate precum istoria, arheologia sau lingvistica exista oameni cu mult spirit de gluma.

Cand inginerul Dan Romalo a publicat cartea “Cronica geta anonima pe placi de plumb?”, am avut dovada ca in ziua de astazi orice este posibil! Niste falsuri ordinare au ajuns cunoscute mai ceva decat fapte istorice marete din trecutul neamului nostru.

Nu stiu cat este intentie de a face bani in orice chip, cat este nevoia de a fi vedeta in acceptiunea contemporana sau cat este mintea lor cu boii la arat, dar in orice caz, lucrarile lor nu au nimic in comun cu stiinta!

 

Am fost uimit cata imbecilitate poate sa contina ultima fraza, cu pretentia de sinteza a istoriei religiei unui popor pe care il cunoastem atat de putin din izvoare istorice certe!

M-am plimbat nitel prin blogul indicat si mi-am dat seama ca prostia, fudulia si impostura in toate formele ei, incep incet-incet sa devina un bun national in spatiul virtual.

Armin Olariu, un necunoscut in domeniul stiintelor istorice, le da un cap in gura cercetatorilor, specialistilor in domeniu, inclusiv doamnei Enachiuc , “descoperitoarea alfabetului dacic”. Omul (?!) isi sufleca manecile mai sus de coate si pana azi citeste 65 de placi de plumb. Ca le citeste, nu ma mira, dar ca le traduce, chiar ca ma da pe spate! Si ca sa ma aduca in pragul infarctului, tatucul istoriei getilor (nu dacilor, dracu` sa-i ia pe romani ca ne-au indus in eroare atatia ani!) mai explica si corelatii intre ce a citit el si ce mai era la moda in perioada aia. Nu mai am dubii ca este reiancarnarea unui istoric din acele vremi!

Armin Olariu se dovedeste un bun roman si flutura steagul pe blog, sa n-aiba nimeni dubii. Nu stie prea multe despre istoria scrisa a neamului, dar stie foarte multe despre cea nescrisa! Este in stare sa se ia la tranta cu oricine nu este de acord cu ineptiile lui: la televizor, la radio sau pe blog, in direct si in reluare. Necazul lui este ca nimeni nu-l baga in seama, ca el s-ar lupta!

Istoricii, lingvistii si arheologii sunt niste impostori intelectuali sau oameni fara constiinta, pentru ca s-au unit sa ascunda poporului roman istoria lor adevarata! Domnul Armin Olaru ii desfiinteaza cu un citat dintr-un arheolog american (Marija Gimbutas ), care american e mai ditai ca romanii, ca au PIB-ul mai mare!

Nu cred ca exista cineva atat de rabdator incat sa stea sa citeasca sistematic scrierile acestui refulat. Sunt convins insa ca internetul va gazdui pe zi ce trece, din ce in ce mai multe informatii stiintifice de certa valoare, care sa formeze spre stiinta si adevar mintea navigatorului solitar.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …