Home Din noiembrie de la Bucureşti la Predeal în două ore cu trenul

Din noiembrie de la Bucureşti la Predeal în două ore cu trenul

2 min read
0
0
201

Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat vineri că durata călătoriei pe calea ferată pe relaţia Bucureşti-Predeal va fi, din noiembrie, de două ore, cu o oră mai puţin faţă de anul trecut, iar viteza de circulaţie a trenurilor va fi de 100 km/h.

“Lucrările de reabilitare la calea ferată între Câmpina si Comarnic sunt finalizate, iar între Comarnic şi Predeal sunt gata în proporţie de 80%.  Termenul de finalizare este 29 noiembrie 2011. Este un exemplu de <> la infrastructura feroviară, şi spun asta deoarece este o combinaţie de cinci consorţii care lucrează pe cele şase loturi, ceea ce a dus la o<> pe acest proiect” a spus Boagiu.

Potrivit acesteia, compania Porr a înregistrat întârzieri, primind penalităţi de 24 milioane euro pentru încălcarea clauzelor contractului. La proiect se lucrează din 2007, iar termenul de finalizare era octombrie 2010. Valoarea proiectului este de peste 312 milioane euro, din care 75% reprezinţă cofinanţare din fonduri UE, restul provenind de la Guvern.

“Trenul va bate din iarnă automobilul pe relaţia Bucureşti-Predeal. Principalul motiv al modernizărilor la calea ferată este să asigurăm siguranţa circulaţiei, nu neapărat viteza mai mare“, a mai menţionat Boagiu.

SURSA: http://www.money.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…