Home Doar artificiile nepericuloase, permise de sărbători

Doar artificiile nepericuloase, permise de sărbători

2 min read
0
0
316

Cei care nu respectă legea riscă amenzi drastice, iar sancţiunile contravenţionale pot ajunge şi până la 7.500 de lei.

Comercianţii care vor să vândă petarde şi pocnitori de sărbători trebuie să deţină autorizaţii, iar produsele trebuie să aibă etichete în limba română pe care să fie înscrise denumirea, clasa din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, dar şi avertismente în legătură cu pericolele care pot apărea la folosirea lor. Încălcarea acestor dispoziţii se sancţionează cu amendă până la 5.000 de lei.

De asemenea, este interzisă vânzarea acestor produse către minori, încălcarea acestor reguli fiind pedepsită cu amenzi de până la 6.000 lei. Conform legii, petardele şi pocnitorile pot fi vândute în perioada 27-31 decembrie, dar pot fi utilizate doar în intervalul 31 decembrie – 1 ianuarie. Şi persoanele fizice pot primi amenzi usturătoare, de până la 7.500 de lei.

Doar artificii nepericuloase

Anul acesta, de sărbători, avem voie să folosim doar artificii care nu pot genera incendii sau accidente grave. Vom putea cumpăra doar artificii clasice de pom, de tort sau mici vulcani, care pot fi aprinşi în faţa blocului. Se mai pot folosi steluţele şi lumânările scânteietoare care au în compoziţie mai puţin de trei grame de amestec pirotehnic. Cine vrea un foc de artificii de revelion va trebui să angajeze o firmă specializată şi să obţină avizul de la Poliţie.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …