Home Doi ursuleţi orfani, găsiţi la Sinaia, vor fi duşi la un centru special din Harghita

Doi ursuleţi orfani, găsiţi la Sinaia, vor fi duşi la un centru special din Harghita

2 min read
0
0
293

Doi pui de urs rămaşi fără mama lor au fost capturaţi marţi seară de silvicultori, la Cota 1400 din Sinaia. Ei vor fi duşi la un centru special pentru că nu ar supravieţui singuri în libertate. Puii au fost momiţi cu hrană să intre în cuşti. Apoi, ursuleţii au fost anesteziaţi şi, după ce le-au fost prelevate mostre pentru teste genetice, au fost pregătiţi pentru relocare.

“Această acţiune de capturare şi relocare a acestor două exemplare de pui a devenit o necesitate datorită faptului că în ultima perioadă de timp, aceşti pui îşi petreceau toată ziua între maşini, în mijlocul turiştilor”, a declarat Horia Iunci, director Parcul Natural Bucegi.

Cele două femele în vârstă de şapte luni vor ajunge într-un centru pentru urşi orfani din Harghita. Puii vor fi eliberaţi anul viitor chiar în zona unde au fost capturaţi. Nici nu se terminase bine acţiune de capturae a puilor că, la câteva sute de metri distanţă, un alt urs şi-a făcut apariţia, pe şosea de această dată.

Turiştii au oprit maşinile ca să fotografieze animalul, care este, de altfel, un obişnuit al zonei. Pădurarii ţin sub observaţie mai multe exemplare care în ultima perioadă se plimbă în apropiere de staţiunea Sinaia.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …